Bröllopsdag


Idag firar jag och Mats vår första bröllopsdag. Lördagen den 18 juni 2016 gifte vi oss på trappan till torpet och hade sen fest på logen som vi slitit med hela våren att få klar. Vi hann så långt vi behövde och det blev en fantastisk dag med många roliga minnen. Ett mindre roligt var att Anton råkade klippa Maja i tummen med en sekatör när de skulle dekorera fyrhjulingen med björkris. Jag satt hos frisören när Mats ringde. Maja åkte med Mats svägerska (hon fick välja vem hon ville åka med och tyckte nog det var spännande att åka med Maria) till akuten för omplåstring och det räckte att tejpa men hon fick ett fint vitt bandage som syns på bröllopsfotona. 😂

Här tummen några dagar efter bröllopet. 

Vi hade ordnat all mat själva men fick hjälp av Mats svåger och bror att helsteka gris. Niklas som inte bara är svåger utan även rörmokare och alltid sugen på projekt byggde en grill med motor som snurrade köttet jämnt hela tiden. 


Maten var så god och allt blev superlyckat men det var mycket jobb och jag slet på även under bröllopet även om jag hade grym hjälp av Sara och Per samt några andra. Jag ville ha mycket natur med sommarblommor och sånt och sen samlade jag udda koppar, fat och glas på loppis hela våren så alla fick olika glas till sin dukning samt olika kaffekoppar till desserten. Tallrikarna köpte jag på Ikeas fynd och vinglasen fick jag låna av en vän. Drickan serverades vid barvagnen, alltså den gamla åkvagnen som stod kvar när vi flyttade hit.  Logen blev superfin invändigt när vi möblerade med hemmabyggda bord och bänkar. Bänkarna gjorde vi av gamla golvbrädor från den gamla logen. Vi hade ju först tänkt behålla den gamla logen men den visade sig vara i sämre skick än vi trodde så vi sparade bara den del som fått plåttak. Resten rev vi och gjöt ny platta med golvvärme inne i den gamla grunden. Logen ser verkligen ut som om den alltid stått där men allt är nybyggt. Vi använde gamla fönsterbågar och en gammal pardörr vi fått tag på från en granngård. 


Här ser man hur det såg ut innan och hur dålig logen var. 

Alldeles nybyggd och inte klar. 

Att teglet har så olika färg beror på at delar av det hittade vi liggandes i två trälårar inne i boden och resten hade legat ute på taket i många år. 


Taket är samma som låg på logen tidigare. Vi plockade ihop så mycket det gick som var helt och fick ihop så det räckte nästan till hela framsidan. Det är trekupigt tegel. De sista 30 pannorna hittade vi på Folkes bygg. 

Vigseln ägde som sagt rum på torpets trapp med hönsen spatserande på gruset nedanför. Världens idyll alltså! 


Här några bröllopsfoto.

Anton och Maja var med som brudnäbbar och Anton höll dessutom ordning på ringen. 

Tänk att det redan gått ett helt år!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s