Majas rum


På självaste lillejulafton gjorde vi det allra sista på Majas rum och äntligen kunde hon flytta tillbaka från Antons rum där hon sovit hela hösten nästan. Nu har väl både hon och Anton varit ganska nöjda med det för de har ju haft sällskap av varandra på kvällarna men nu somnar de tidigare när de har varsitt rum.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c6a/14153200/files/2014/12/img_1867.jpg

Rummet blev precis som Maja tänkt sig om inte bättre för sänghimlen blev en överraskning. Sängen är en gammal säng som vi fått av en väns föräldrar som inte hade plats för den längre. Vi har haft den i ca 10 år tror jag och jag älskar den. Både Anton och Maja har haft den och Maja kommer kunna ha den länge än.

Sänghimlen sydde jag av två gamla lakan, det ena med vackra spetsar. Gjorde en enkel kanal och trädde på en rundstav som sitter fäst i väggen i ena änden och hänger i ett spetsband i andra änden. Det blev över förväntan tycker jag. Ett par dagar innan rummet var inflyttningsklart var jag och Maja på Ikea och handlade lite nya saker. Ett sängöverkast valde hon och det blev Ofelia som det heter. Mycket praktiskt i hennes säng eftersom det är töjbart så hon kan lätt själv fixa till det.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c6a/14153200/files/2014/12/img_1863.jpg

Vårt vitrinskåp som kommer från Mats farföräldrar och som jag målat eftersom det var fuktskadat står nu hos Maja. Rymmer mycket och döljer bra tack vare dörrarna. Ofantligt tungt är det men vi lyckades få upp det för trappan efter att vi skruvat av benen då det var för högt annars.

På skåpet står en liten pigtittare som lämnades kvar här i huset.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c6a/14153200/files/2014/12/img_1872.jpg

Stolen har min morfar klätt om och den passar ypperligt hos Maja tillsammans med speglarna och fotot. Bården uppe vid taket saknas ännu men det kommer.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c6a/14153200/files/2014/12/img_1864.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c6a/14153200/files/2014/12/img_1881.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c6a/14153200/files/2014/12/img_1868.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/c6a/14153200/files/2014/12/img_1882.jpg

När Maja fyllde år för ett par år sedan fick hon en gammal skolbänk med stol av sin mormor och den står nu framför fönstret. Hon har också fått fram sitt eget julpynt och två adventsstjärnor, en i fönstret och en på skåpet.

Lampan i taket är en liten krusidullig takkrona som vi köpte på loppis i somras till orangeriet men jag har tänkt om där och nu passar den här istället. Det sitter tre olika skärmar på och det är meningen, jag ska fixa en annan belysning med fler udda skärmar senare har jag tänkt.

Bokhyllan är en Leksvik från Ikea som jag satt baksida av pärlspont på och målat med linoljefärg. Det är inte så mycket leksaker på rummet kan tyckas men skenet bedrar, i vitrinskåpet bor alla hennes Barbiedockor och under sängen finns lådor med andra saker. Vitrinskåpet rymmer också hennes pyssel och bänken gömmer papper, kritor och vattenfärger. I bokhyllan står det enda som syns, hennes älskade hästar som är det hon leker mest med.

På julaftonsmorgon vaknade Maja i sitt nya rum för första gången precis som vi lovat!

10 kommentarer på “Majas rum

 1. soderskogen skriver:

  Så fint! Måste ta tag i barnens rum (letar febrilt efter ikeas dagbädd Hemnes med lådor under begagnade, men de säljs ju på minuter på blocket!).

 2. Onsdal skriver:

  Det är så himla fint! Älskar verkligen hörnan med fåtöljen, det fantastiskt fina kortet på Maja och de två speglarna! Att speglarna sitter på olika höjd och lagom för henne själv är så otroligt fint! Förstår att hon trivs!

 3. MrsUniversum skriver:

  Julaftonsmorgonen 2014 kommer Maja att minnas i hela sitt liv. Jag lovar!!!
  Gott Nytt År till er!

 4. Karl skriver:

  Fint! God fortsättning! Tänkte tipsa om en hemsida där man kan hitta många fynd – Yardsale.se

 5. Kranar i kök skriver:

  Vad fint hennes rum blev:)Vad skönt att ni hann till jul!

 6. Mona skriver:

  For en enorm forandring- fra gulbrun murstein tillbake till oppbrinnelig fasade! Jeg hadde aldri trodd det var samme hus. Takk for masse inspirasjon. Og- gi meg gjerne et tips om behandling av nylagt furugulv. Jeg ser dere også har barn… Mange mener såpskurte gulv er det eneste rette, men tåler det tre små gutter? Er olje et alternativ? Lykke til med videre oppussing!

  • Sophie skriver:

   Tack! Jag rekommenderar verkligen inte olja däremot såpskurning. Det tar bort alla fläckar och golvet blir bara bättre ju fler gånger man skurar. Det blir märken efter vardagen med barn och djur men de flesta går bort när man skurar och de som blir kvar blir en del av patinan. Ett oljat golv ser fint ut i början men sen slits oljan bort där man går och de märken går inte bort.

 7. Sabina skriver:

  Hej! Eftersom du skrivit att man får låna bilder bara man uppger källan så har jag nu gjort ett inlägg där jag länkat till din blogg! Lite som bloggtips. Har aldrig satt ut andras bilder förr, tar nog bort om inte ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s