Två gånger på 4 år!


Majas rum som vi nu håller på och gör i ordning till henne är det enda rummet i huset som vi redan fixat en gång tidigare. När vi flyttade hit stod det möblerat som ett vardagsrum på ovanvåningen, orört i många år.

IMG_0161.PNG
Det var en hel del möbler och pinnaler i rummet och tapeter som visserligen är coola men inte så barnrumsvänliga och det var just barnrum som vi tänkte oss det då när vi påbörjade det första gången. Det finns 3 sovrum på ovanvåningen, ett i den ena kupan som är lite mindre och det har vi. Sedan finns det ett större rum på varje gavel och det som vetter mot vägen var kök när vi tog över och passade inte då som sovrum åt barnen men det är numera Antons rum. Det tredje sovrummet som är Majas rum vetter bakåt mot stallet och var det som lämpade sig bäst att ha till barnen från början.

IMG_0162-0.PNG
Ett inte så roligt barnrum så något ville vi göra för att de skulle få lite trevligare tills det var dags att göra vid ”på riktigt”.

IMG_0163-0.PNG
För att rummet skulle bli användbart valde vi att slänga ut mattorna som låg i flera lager och luktade förskräckligt. Under fanns ett fint smalt trägolv som vi skurade och för att göra det lite trevligare för barnen målade vi och dem om väggarna med vanlig billig väggfärg. Tänk det är ”bara” fyra år sedan men att se Maja och Anton så här små gör att man inser hur lång tid som gått ändå.

IMG_0164-0.PNG
Rummet blev helt okej men efterhand har vi sedan gjort flera renoveringar som påverkat rummet, vi har bytt fönster vilket gjorde att det var trasigt runt om och elementet har flyttats från murstocken till under fönstret när vi drog om värmen, då hamnade också elementet med baksidan ut så att säga och där var det omålat.

IMG_2310-0.JPG
Ett mörkt foto men så här såg det ut nu när vi började om. Nu är det lagat runt fönstret och målat och även elementet är målat en gång.

IMG_2574.JPG

IMG_2581.JPG

Det är inte mycket kvar nu, snickerierna och elementet ska strykas igen en eller två gånger och golvet ska skuras och en del färg ska skrapas bort. När vi slänge ut översta mattan visade det sig att mattan under hade målats och i skarvarna hade färg läckt ner på trägolvet så det går två linjer med grå färg över golvet som jag ska försöka få bort. Vi har tänkt behålla golvet trärent för det är tillräckligt bra kvalité på det för att funka utan att vi målar det men det kräver att jag får bort färgstrecken. En skrapa gör nog susen skulle jag tro. En av de sista sakerna som ska göras är att det ska lagas i på kortsidorna i skarven mellan vägg och tak där pappen spruckit eller delat på sig. Det ser trist ut men det värsta är att där kryper in flugor från vinden ovanför.

IMG_2583.JPG
När skarven är lagad, vilket jag gör med smala remsor av oklistrat tapetpapper som jag sedan målar med tak- eller väggfärgen, så ska jag sätta upp en bård som avgränsning mellan vägg och tak.

Funderar lite på vilken bård jag ska ha bara, måste beställa och vet inte riktigt vilken jag ska ta.

Annons

2 kommentarer på “Två gånger på 4 år!

  1. Asta skriver:

    Bård blir nog fint, eftersom taket går ner sådär så blir det extra bra tror jag. Två gånger på fyra år inte illa. Vi har inte hunnit gå igenom alla våra rum ens en gång på sex år.

  2. Carl Magnus skriver:

    Vilken energi ni har! Det är ju så man nästan kan skönja slutet på renoveringarna av stora huset!
    Jag ser att ni valt att behålla de släta listerna och dörrfodret i Majas rum. Har ni helt enkelt inte orkat att byta dessa som i de andra rummen eller har ni någon tanke med att behålla dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s