Orangeriet utvändigt så här långt


Brädorna som sitter mellan takfötterna har äntligen kommit på plats. Mats har inte direkt sett fram emot att tillverka dem så han har dragit på det… Nu blev det gjort och det blev riktigt bra. De har formen de har eftersom det då blev mer material att fästa dem med, vi var tvungna att lösa det så de var bredare mot mitten så det fanns något att sätta spiken i. Jag tycker att vi fick till det på ett bra sätt. Brädorna är hyvlade och har en fräst profil nertill. De ska målas i samma gröngrå som takfötterna och resten av stommen.

20140802-215404-78844606.jpg
Vi funderar på att göra någon ytterligare dekoration på dem, kanske en målad eller en ditsatt i trä. Vi får se om det blir något alls.

20140802-215533-78933344.jpg
Det är otroligt många mindre detaljer på det här huset som tillsammans gör helheten men det är också massor med jobb för att få till de där detaljerna. Nu när den nedre delen av huset är i princip helt klar både invändigt och utvändigt är det dags att sätta i dörren och att göra klart den övre delen eftersom vi där bara målat invändigt. Underslaget ska målas. Brädorma mellan takfötterna ska tillverkas och sättas upp och utsidan ska målas. Sen ska det dessutom i fönsterbågar men dem måste vi tillverka först… Ytterligare ett maffigt jobb!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s