Nyttan med en blogg och en duglig rörmokare.


Skrev för ett par dagar om att vi saknar dörr till orangeriet men det problemet är nu löst. Det visade sig att mitt tvångsmässiga sökande på Blocket flera gånger om dagen de senaste 6 månader var helt bortkastad tid…

I själva verket stod dörrarna vi sökte hela tiden hemma hos vår eminente rörmokare och tillika Mats svåger. Det är Mats syster och hennes sambo Niklas som bytt dörrar och fönster för några år sedan och sedan har vi pratat om de där dörrarna flera gånger att vi får dem om vi vill men de har blivit stående och nu hade jag inte en tanke på dem men Niklas läste bloggen och kom att tänka på dem.

Dörrarna har suttit i deras hall och där har de nu ett fönster för deras hall hade dörrar åt två håll innan.

Tack vare Niklas står nu dörrarna i orangeriet och kommer bli superbra. De behöver lite jobb men allt trä är friskt så egentligen är det att ta bort lite skivor som är påspikade samt att ta bort extra innerbågarna som skruvats på för extra isolering.

20140705-222841-80921594.jpg
Många kulörer just nu men fina är de. På utsidan är de mörkbruna.

20140705-222951-80991651.jpg
På insidan sitter en vanlig fönsterbåge ditskruvad och det har säkert gjort nytta men vi tar bort den.

Nu funderar jag på färgsättningen, ska dörrarna vara kromoxidgröna eller ska de ha en helt annan kulör?

Annonser

8 comments on “Nyttan med en blogg och en duglig rörmokare.

 1. Lindekull skriver:

  Röda var min första tanke, samma kulör, Enetorpeys röda(?), som ni har på odlingslådorna. Det skulle kanske blir en bra sammankoppling mellan orangeriet och köksträdgården. Fint är det redan nu och säkert ännu bättre med dörrarna, oavsett kulör!

 2. hnephew skriver:

  Engelskt rött blir nog bra.

 3. Maria/Javabönan skriver:

  Kanonfina dörrar, röstar också på en avvikande kulör.

  Passar på att önska en härlig fortsatt sommar!

  Kram,
  Maria/Javabönan

 4. Sabina skriver:

  Hej! Vi har googlat på olika rödfärger och försöker få klarhet i hur vi ska få kokat/köpt slamfärg i mer orange ton. Allt man kan få tag på verkar bli för mörkt. Stötte på bloggen Ekenäs gård och frågar nu var ni köpte pigmentet? Blev ni nöjda sedan? Har ni hittat något annat med tiden? Falu ljus är det vi nu kollar, har sökt på italiensk röd tidigare också…

  • Sophie skriver:

   Vi köpte vårt pigment från Falu som då sålde pigment till privatpersoner men tyvärr gör de inte det längre. Vi köpte då falu ljus och enda sättet att få tag på det nu är att köpa färdigkokt faluljus utan linolja, då får man den mer orangea tonen. Gysinge säljer också ett pigment som de kallar rödockra som de menar är en ljusare så den borde också fungera om man vill koka själv. Vi kommer nog att köpa från Gysinge.

   • Sabina skriver:

    Tack! Efter flera veckors sökande har vi börjat hitta svar lite här och där! Finns också Göranssons där i Sverige som lär ha pigment som motsvarar från gruva nära Falun. Ska troligen testa den… Mycket sökande och få som vet! Här i Österbotten kokar alla ”italiensk röd” men den är mörkare! Helst kokar vi själva för att få färgen ”ojämn” och äkta. Köpt färg blir ju så jämn och ser då nytt ut. (ibland undrar man ju om man inte är lite rubbat när varje moment i byggandet är lite omständligt! haha!)

    • Sophie skriver:

     Vet precis hur det är att vara omständig. 😊 Men det är värt det för det blir så mycket bättre!! Göranssons har jag hört om att de ska vara bra men jag trodde inte de sålde pigment. Gör de det alltså? I så fall ska jag köpa av dem också. Helen på Enetorpets färg där jag köper min linoljefärg rekommenderade dem men det var bara färdigkokt färg vi pratade om då. Italienskt röd är väl samma i princip som den vanliga mörkare falu röd.

    • Sophie skriver:

     Pratade med Helen på Enetorpets byggnadsvård häromdagen och hon säljer Göranssons men de har inte ljust pigment utsn bara den vanliga tyvärr. Verkar sjukt svårt om man inte köper Gysinges ljusa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s