Kromoxidgrönt, gröngrått och sandgult


Nu har vi målat på och utsidan går fort. Det är ju nästan ingen yta alls för det är ju så mycket fönster.

20140701-221920-80360516.jpg

Först målade vi ju fönsterbågarna och listerna runt dem gröna. Det blev bra!

20140701-225336-82416643.jpg
Detaljerna kommer fram och här är det stor skillnad att ha gröna fönster jämfört med på huset för här är det ljust bakom. På huset är det oftast svart bakom men här ser man verkligen spröjsen och profilerna.

20140701-230610-83170270.jpg

Det är bra att måla med linoljefärg när det regnar och åskan varje dag för färgen påverkas inte alls även om regnet verkligen vräker ner. 😊
Passade på att måla allt det gröna på framsidan innan jag provade de andra kulörerna. Det är roligt att se hur det verkligen blir nu när vi börjar få dit färgen. Vi har ett stort dilemma dock och det är att vi inte har någon dörr. Vi hade ju en dörr och det är den vi har mätt upp och gjort dörrhålet efter. Den dörr vi planerat med hörde till fönstren när vi köpte dem och är spröjsad likadant. Vad vi inte kollade närmare var skicket på dörren, vi såg att det satt masoniten längst ner men tänkte att eftersom dörren hör till annars är det värt att få göra lite lagningar. När det så var dags att börja på dörrarna och vi tog bort masoniten var det inga fina speglar under utan bara hål rakt igenom, och det var ganska mycket dåligt dessutom. Som om inte det var nog så visade det sig också när vi kollade noggrannare på dörrarna att spröjsen visserligen var likadan men inte med samma mått så det skulle inte linjera med fönsterbågarna. Vi tog för givet att det var samma eftersom de hörde ihop och hade suttit på samma hus men så var det alltså nu inte utan istället hörde dörren ihop med fyra av de fönster vi köpte som hade suttit på en utbyggd veranda. Detta tänkte vi inte på när vi bara snabbt mätte dörren för ett år sedan.

Jag har nu letat dörr i ett halvår och ännu inte hittat någon med rätt mått ( inte ens ganska rätt mått så vi kan såga bort lite på bredd och höjd). Det lutar just nu åt att vi får göra egna dörrar men det har vi verkligen inte tid med just nu…

20140701-231723-83843118.jpg
När allt det gröna på framsidan var målat testade vi att måla till de andra kulörerna också. På själva stommen, alltså de större stolparna som bär upp hela bygget målar vi med samma färg som på knutar och snickerier på huset, det är Gysinges gröngrå linoljefärg. På pärlspontspanelen målar vi med samma kulör som på fasaden på huset.
Underslaget kommer att bli vitt och taktassarna får den gröngrå kulören och det kommer sättas en bräda mellan taktassarna som även den blir gröngrå. Den brädan kommer att täppa till hålet som just nu är in i orangeriet längs taket hela vägen runt.

Annonser

4 comments on “Kromoxidgrönt, gröngrått och sandgult

 1. Hans skriver:

  Vackra färger

 2. Jenny skriver:

  Wow!!! Så himla fint! Hur har jag kunnat missa detta projekt? Vad har ni tänkt er här inne? Växthus? Uterum? Eller en kombo? Fint är det i alla fall!

 3. Micke o Helga skriver:

  Reblogga detta på Björkhaga i Gnesta och kommenterade:
  Det blir så himla fint! Är imponerad över era projekt 😊// Helga

 4. Margareta Karlsson Vadstena skriver:

  Väldigt fina färger/ färgkombinationer och så de vackra fönstren och proportioner på hela huset – håller med tidigare inlägg ” Wow!” !
  Ni har mycket kunnande i kombination med säker smak och det blir oslagbart snyggt!

  / Margareta

  PS Min man har nu också lagt till din blogg i sin Padda och han drömmer nog om liknande projekt här. Vi tycker båda att det ska bli spännande att se det här färdigt – hur ni sen inreder det.
  Men bäst är själva resan dit, eller hur? ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s