Nu odlar vi äntligen!


När vi köpte vårt första hus 2004 var något av det första jag ville ge mig på att få lov och odla lite grönsaker. Det blev då bara en kvadratmeter stor yta i gräsmattan där vi hade tre jordgubbsplantor och lite kryddor för resten sköts på framtiden men det har hela tiden varit mitt mål att kunna odla mycket och ordentligt… Det tog 10 år! Nu äntligen kan jag odla och det med besked!

20140511-221823.jpg
När alla odlingslådor var färdigmålade var det dags att ställa dem på plats och fylla dem med jord. Ett arbete som tog en hel dag eftersom de skulle vägas in så de stod i våg och de skulle dessutom står i raka rader och rätt i förhållande till huset och orangeriet.

20140511-222016.jpg Första lådorna är nu på plats och efterhand som vi ställde dit dem körde vi också dit med traktorn och skyfflade i jord från den så slapp vi köra skottkärra med jorden.

20140511-222143.jpg
Nu när vi ställde lådorna där de ska stå blev det också en gång rakt ut från orangeriet. Den gången är bredare än de andra mellan lådorna. Vi hade funderingar på att ta bort den stora lådan till vänster om gången och kanske ha en mindre där men det såg tokigt ut när vi bytte för då försvann den där känslan av gången.

20140511-222332.jpg
Med jord i alla sju kunde jag äntligen så, sätta och plantera!

20140511-222419.jpg

20140511-222432.jpg
Blandade fröer och sättlök och en ritning över vad som ska vara var. En del är redan på plats i lådorna och en del är försått och står i tvättstugan för att gro innan det får komma ut.

Jag har täckt med fiberduk och en del har börjat komma upp nu redan. Det ska bli så roligt att se vad vi får för resultat. Äntligen kan jag odla egna grönsaker!

Annonser

6 comments on “Nu odlar vi äntligen!

  1. Louise skriver:

    Agave på piedestaler! Det blir verkligen jättefint, och jordkällaren kommer till sin rätt nu också. Tänk att det där bara var en plätt för inte så länge sedan. Gårdsmiljön är så otroligt viktig för husen. Tycker om att det är rejäla dimensioner och tilltaget allt ni gör, det ser ut som en riktig gård och inte ett sommarhus. Kanske dax för lite rundvandringsbilder på gårdsmiljön? Hade varit spännande att se hur allt hänger ihop nu, med staketet, rundeln, altanen och orangeriet, mot nyttobyggnaderna och hagarna…

  2. Katrine på Linderödsåsen skriver:

    Det var jo helt utrolig snyggt. Når der bliver grønt i lådorna kommer det til at matche den røde farve så fint. Din ritning av hvor de olike växter skal placeres påminner mig om den nyanlagda köks- och fruktträdgården ved Huseby Bruk. Var på besök der förra sommar och blev veldig inspireret.

  3. Gela skriver:

    Så inspirerande, har länge funderat på att måla mina odlingsbäddar engelskt röda. Efter att ha sett era bilder så blir det kanske av. Tack för inspirationen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s