Fortsättningen på Orangeriet


ÄNTLIGEN! Den här helgen fortsatte vi arbetet med orangeriet och nu ska det bli klart. Vi har ju faktiskt kommit ganska långt men frågan är om vi ens kommit halva vägen om man tänker på allt som är kvar med lister, panel, tak och massor av målning.

20130929-213136.jpg

När vi lämnade bygget i höstas hade vi kommit så här långt. Stommen är klar och taket är pappat samt alla fönster är på plats.

20140321-193702.jpg

I fredags började vi med att städa ur inne i orangeriet och sedan fäste vi dit en offerbräda längst ner runt hela bygget. Det syns att virket som stått ute hela vintern fått annan färg än detta nya vi nu satte dit. Tyvärr har den fuktiga hösten och vintern gjort att det blivit en del algangrepp på både det målade och omålade virket. När det nu torkar upp hoppas jag att det blir bättre och sedan får vi tvätta innan vi målar. Linoljesåpa ska nog göra susen mot algerna.

20140321-193717.jpg

Vattbrädan uppe runt hela och avfasade hörn vid avsluten invid dörrhålet. Vi hann även få dit panelen i ett av facken inann vi gav upp på fredagen. Det blir riktigt riktigt bra och det är så roligt att se hur väggarna kommer att se ut.

20140321-193729.jpg

Iris är som vanligt med och inspekterar, vet dock inte om katterna kommer bli så nöjda med detta eftersom det i längden innebär att de inte kan gå in och ut som de vill i orangeriet längre.

Annonser

10 comments on “Fortsättningen på Orangeriet

 1. hnephew skriver:

  Snyggt. Finns risk för röta om panelen går ända ned till vattbrädan. Lämna gärna 5 mm mellan panel och vattbräda så att luft kommer till.

  • Sophie skriver:

   Det finns en liten springa mellan men vattbräda med stående panel mot har vi haft på flera ställen tidigare utan problem så vi provar. Skulle det gå åt skogen så är bitarna lätta att byta.

 2. Wow! Så vackert. Vill också ha! Heja er.

 3. Pererik Österström skriver:

  Hej! Mycket kul att följa er blogg och inspireras i den egna renoveringen. Antar att ni sågar panelen själva, uppfattar det som pärlspontad- är den något som Grönö sågar och säljer?
  /Pelle

  • Sophie skriver:

   Ja och nej. Vi sågar och hyvlar panel och lister själva men just nu bara för husbhov då vår verkstad är i uppbyggnadsfasen. Senare kommer vi att ha en stor verkstad och då kan vi sälja igen.

 4. Hans skriver:

  Jättespännande att se fortsättningen!
  Ni får väl ha en kattlucka till Iris ocg de andra katterna

  • Sophie skriver:

   Ha ha, nej det ska vi inte ha! Jag vill inte ha dem där inne när vi är klara. De har alla de andra uthusen som de kan vara i så de behöver inte komma in i orangeriet. 😀

 5. I skriver:

  Det blir så fint! Syns dere er fantastisk flinke, godt håndtverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s