Ny ventil


Den enda ytterväggen i hallen uppe var förutom masoniten utanpå pappspänningen klädd med tretex. I hela huset är ytterväggarna klädda med tretex medans de andra väggarna har ”bara” masonite. Antagligen ett sätt att försöka isolera lite. Vi har låtit tretexen sitta på de väggar där vi hittills renoverat och hade tänkt göra det även här men eftersom det fattas en bit vägg mellan fönstren och tretexväggen var konstigt bubblig och ojämn så plockade jag ner den. De hade byggt ut den för att passa till det nya fönstret som satts i. Genom att bygga ut runt fönstret när karmen blev bredare slapp de problem med nivåskillnader till fodret. Nu med våra två fönster på originalplats och i originalmått stämde det inte alls. Dessutom upptäckte jag konstiga bulor uppe vid hörnen på fönstren och när jag rev ner tretexen där upptäckte jag att de hade byggt in de gamla gardinstångsfästena så det var det som buktade ut.

20131109-101759.jpg

20131109-101821.jpg Svårt att ta kort med mobilen i motljus men så här såg väggen ut innan jag började riva. Här syns också hålet i mitten där det bara sitter isolering än så länge.

20131109-102018.jpg När jag rev ner tretexen kom den gamla ventilöppningen fram. Vi visste att där suttit en ventil för det såg vi från utsidan när vi bytte panelen. Nu när hålet kom fram gick jag ut i snickarboden och hämtade in en av ventilerna som fanns sparade där.

20131109-102250.jpg Det var bara för Mats att borra upp ett hål genom den nya ytterpanelen och sedan trycka dit ventilen. Än så länge sitter den inte fast och jag vet inte riktigt hur den ska fästas heller men vi väntar tills tapeten är på plats och sen ska den rengöras och målas också. Vi behöver mer ventiler på ovanvåningen för där finns inget annat än en lucka i murstocken i hallen och vi har en del problem med kondens på ytterbågarna.

20131109-102544.jpg Vi är i alla fall en bit på väg med att få dit dem igen och som sagt ligger alla sparade ute i snickarboden.

Annonser

One comment on “Ny ventil

  1. MrsUniversum skriver:

    Ah, det är inte enbart i snö saker göms. Bakom masonit och tapeter döljer sig hål.
    I snickarboden förvaras vippventiler som inte slängts. Perfekt för er!
    Lustigt snabbjobb man gjorde tidigare med att bygga in gardinstångsfästena 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s