Mjukt och stickigt.


Idag hade vi så där helt vanligt och normalt fredagsmys här på Södergården igen. Hela familjen traskade ut i vår skog till vår senaste granplantering där vi sedan spenderade en och en halv timme med att sätta fast ulltussar i topparna på granplantorna.

20131004-211557.jpg Ungefär 3000 plantor har vi att sätta ull på så det finns att göra. Vi satte bara på en del idag.

Någon kanske undrar då vad vi sysslar med och det finns ju faktiskt en tanke bakom tokerierna. 🙂 Rådjur gillar granplantor men de gillar inte lukten av fårull. Istället för att bespruta med medel som innehåller lanolin (fårtalg) så sätter vi ull i topparna. Förhoppningsvis fungerar det!

20131004-212129.jpg Det ser ok ut fast onekligen lite konstigt med små vita och svarta tussar på alla plantor.

20131004-212253.jpg Maja i full action, betydligt trevligare arbetshöjd för henne än för mig och Mats som fick böja oss hela tiden.

20131004-212408.jpg Anton hjälpte också till, de här granarna kommer ju inte vara klara för avverkning på länge så det blir han och Maja som får glädje av pengarna en gång.

Ullen har jag fått av en snäll kollega som klippt sina får. Det är värmlandsfår och ullen är riktigt fin, känns inte riktigt bra att hänga den i granarna men den fyller ju ett bra syfte där också. En del av ullen ska jag spara dock och göra något annat med.

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

2 comments on “Mjukt och stickigt.

  1. Astasta skriver:

    Ull kanske fungerar på vilda rådjur. På rådjur som är vana att gå runt i villakvarter fungerar nog bara staket. De bryr sig inte om någonting.

  2. MrsUniversum skriver:

    Det där har jag inte hört talas om förut. Kanske ull skulle kunna skydda en del perenner här på gården också. Rådjur är verkliga odjur i vissa sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s