Otto och Flora har flyttat in.


Det förra, och första, försöket att få Otto och Flora att flytta in i sin hage gick inte alls bra. De rymde direkt nästan och sedan insåg vi att det inte gick att hålla dem inne och så fick de gå lösa vilket gick alldeles strålande faktiskt. Dock var de ju tvungna att flytta in i hagen innan vi började jobba och det löste vi med elstaket. Nu när de bor i sin hage var de tvunget att deras hus blev färdigt. Vi gjorde stommen redan i början på sommaren men eftersom de sedan inte var där brydde vi oss inte om att göra klart väggarna.

20130825-215421.jpg

Här under äppelträdet har de nu sitt fina lilla hus. Vi har använt bakar som det kallas, det som man sågar bort när man förvandlar timmerstockar till brädor, stolpar  och plank. Under taktusprånget sitter saltstenen skyddad från regn. Den går lika bra att använda att stå på om man hellre känner för det än att slicka lite salt. Uppe på taket ligger getterna gärna och vilar, de tycker om att ligga högt. På baksidan finns en spång så att de enklare ska komma upp.

20130825-215432.jpgSöta lilla Flora. Plintarna i bakgrunden är kvar sedan utestallet stod här och de går också utmärkt att hoppa upp på för att balansera. De står visserligen upplyfta och löst på marken men det fungerar tydligen bra ändå.

20130901-215801.jpg

Ståtliga bocken Otto. Från början gick de inte attt skilja åt mer än på att Otto hade längre horn men på sistone har Otto svartnat en hel del och nu ser man enkelt skillnad på vem som är vem.

 

 

Annonser

One comment on “Otto och Flora har flyttat in.

  1. Louise skriver:

    så fina, getter är bra söta. Kul med djur som busar omkring lite på egen hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s