Taklagsfest


När ett taklag, alltså takstolarna, är uppe på ett bygge är det tradition att den som bygger anordnar en taklagsfest där man bjuder de som hjälpt till. Förr hade man ofta hjälp av grannarna när man byggde och då var det dem man tackade när man bjöd in. På nocken hängde man upp en lövad krans. Nuförtiden händer det fortfarande att det anordnas och om det inte ordnas kan det vara så att byggarna hänger upp en docka i nocken istället för kransen som borde hänga där.

Egentligen ska som sagt taklagsfesten hållas när  takstolarna rests men vi väntade tills pappen låg på och hade sedan vår fest i fredagskväll. Vi flyttade in trädgårdsmöblerna i orangeriet, dukade med vit duk och finservisen och plockade också ut två ljusstakar och Maja och Anton dekorerade bordet.

20130811-203000.jpg

Baguetter, räkor, ägg och majonnäs, gott!

20130811-203009.jpg

En krans hade vi såklart också hängt upp.

20130811-203037.jpgMaja dekorerade tallrikarna med hasselblad.

20130811-203030.jpgVi skålade, vi med ett riktigt gott alkoholfritt vin och barnen med cider.

20130811-203023.jpgDet var så underbart att sitta där tillsammans och njuta och umgås. Kvällen var varm och vacker och vi var dessutom uppklädda i finkläder, det berodde dock på att vi varit iväg tidigare under dagen.

20130811-202946.jpg

Hoppas ni alla har haft en fantastisk sommar. Vi vill också passa på att tacka för alla uppmuntrande och fina kommentarer som vi fått under det här bygget, vi är så tacksamma för att ni vill vara med och följa oss!

 

 

Annonser

12 comments on “Taklagsfest

 1. MrsUniversum skriver:

  Underbart att bygga något nytt så man får chans att smycka med krans och ha taklagsfest. Det är sällan det händer i byggnadsvårdssammanhang 🙂
  Fint blir det!

 2. Annette skriver:

  Grattis! O snart är orangeriet klart, vilken fart! Så roligt att följa allt arbete.
  Annette

 3. Emma Forsbacka skriver:

  åh så härligt det ser ut! Lycka till med resten av bygget!

 4. Asta skriver:

  Väldigt spännande bygge. Jag är så avundsjuk på alla som skaffar sig växthus. Och på dem som redan har.

 5. Lindekull skriver:

  Vilket fantastiskt orangeri ni har skapat och på så lite tid! Det är nästan lite Ernst-varning! 😉 Det har varit så spännande att följa ert bygge och jag har sett fram emot de dagliga rapporterna som kommit varje morgon, lagom till frukosten. Själv får jag fortsätta drömma om ett eget orangeri och hoppas att vårt eget uthusbygge i alla fall får dörrar och fönster innan höststormarna drar in. Stort lycka till med resten av bygget och hoppas att ni med har haft en underbar sommar och får en toppen-höst!

  • Sophie skriver:

   Tack så mycket. Jo det har varit en härlig sommar och jag hoppas också hösten bjuder på fint väder så jag kan måla en del. Inga dagliga rapporter nu längre när vardagen är tillbaka men vi ska försöka komma en bra bit till innan vintern.

 6. nisseitorpet skriver:

  Ser väldigt lovande ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s