Proportioner – avgörande för helheten!


Vi började på den andra delen av taket på onsdagen den här veckan. Vi hade bara några timmar på förmiddagen, sedan hade vi annat inplanerat, men vi hann komma en bit ändå. Mats började morgonen med att hämta hem mer virke från vändplanen, denna gången blev det 3×3 tums virke. Efter att han hyvlat det började tillsågningen av delarna. Vi började sen med att fundera på hur högt vi skulle ha den lodräta delen. Vi kom fram till en höjd som kändes okej och sedan satte Mats alla stolpar och la på den övre lejden runt om. Så länge stolparna stod där såg det helt okej ut men när lejden kom dit blev det för högt.

20130807-213318.jpg

Högre än vi tänkt oss, inte bra!

20130807-213346.jpg

Innifrån såg det bra ut dock men det hjälper ju inte. Vi tänkte om och provade med en ny höjd. Vi satte upp en bräda och kollade var vi tyckte att det såg bra ut och sedan sågade vi av alla stolpar på den höjden.20130807-213415.jpg

Färdigsågat. Sen fick vi plocka ner lejden och ta bort klossarna, slå isär delarna och sen sätta upp den igen. Sen såg det mycket bättre ut men det kommer inte bli så mycket glasyta, fast jag tror att det räcker ändå.20130807-213427.jpg

Tadaa! Nu ser det mycket bättre ut, hoppas det fortsätter att se bra ut när själva taket kommer på.

Annonser

5 comments on “Proportioner – avgörande för helheten!

 1. Louise skriver:

  Roligt att bygga genom att prova sig fram, kanske lite mindre roligt att göra om. Det ska ju se ut som ett sammanhållet tak, så det är nog rätt att sänka höjden. Sammanlagda arean på glaset blir nog ändå rätt så stor!

  • Sophie skriver:

   Ja det här bygget är helt och hållet ett bygge som görs efterhand. Vi hade ju egentligen bara fönsterbågarna från början och sedan har vi utgått från dem och så bygger vi oss vidare och löser problem efter hand. Spännande att arbeta på det sättet men så klart inte kul att göra om, dock var det ju snabbt och lätt gjort och det blev mycket bättre när vi sänkte.

 2. Beatrice skriver:

  Det blir inte alltid som man tänkt det ;). Lite surt är det när man kommer till ”gör om – gör rätt” men det är ju bara att bita ihop. Det ser riktigt bra ut och det kommer att bli fint med glaspartiet under nocken.

  Visst inreder du ”i huvudet” under tiden som ni snickrar? Det är ju halva nöjet och moroten när det är lite kämpigt ;). Åh, det kommer att bli som en dröm.

  Trevlig helg, med eller utan snickring (inte kan ni låta bli…) 😉

 3. Jag kan inte ens föreställa mig hur snyggt det här kommer bli när det är färdigt!
  Vad blir det för färg(er?) på detta?

  • Sophie skriver:

   Nej det kan nog knappt jag heller! 🙂 Jag tror att det kommer bli vitt brutet med grön umbra både invändigt och utvändigt. Jag har svårt att se det i någon anan kulör egntligen men det kan hända att jag ändrar mig, jag har funderat både på engelskt rött och olika gröna nyanser. Kanske tycker jag det blir för enfärgat med bara samma också och gör en del detaljer i någon avvikande kulör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s