Trädgårdssofforna


På logen hittade vi två vackra trädgårdssoffor och förra sommaren när vi började få ordning på gångarna framför huset kunde vi inte hålla oss längre utan var tvungna att bära ut dem och prova hur det blev med en på vardera sida om pardörren. Det har ända sedan vi hittade dem varit givet att det är där de ska stå. Det blev också väldigt bra och bänkarna blev stående fast de hade olika färger och var i stort behov av renovering. Faktum är att det blivit en av favoritplatserna i trädgården för är vi ute och jobbar och ska pausa så är det gärna där i skuggan man sätter sig. Eftersom vårt hus framsida vetter mot norr är där nästan alltid skugga och där är svalt och skönt.

Jag har länge velat ta tag i de där bänkarna men det har inte funnits tid. Nu när jag håller på med fönsterrenovering igen passade det bra dock eftersom det är en del torktider på fönstren när jag kan hitta på annat. Sagt och gjort så tog vi in den ena i snickeriet (ja vi kallar det så i alla fall) förra onsdagen och sen var det bara för mig att sätta igång.

20130705-231735.jpg den var blå men hade innan dess varit både vit och röd upptäckte jag. Jag lossade alla spjälor och skrapade allt trärent. Det gick mycket fort då det mesta satt så löst redan. 🙂 Förutom flagande färg var det en del röta och mögel men det satt ytligt.

Sen var set dags att slipa allt samt såga till två nya små kilar som sitter mellan rygg och sits och som murknat sönder. Den nedersta ribban var borta och ytterligare en gick av när jag lossade dem från benen så vi tillverkade några nya att komplettera med.

20130705-232105.jpg Sen dags att bära ut allt i lilla huset och börja med det roliga. Vi hade bestämt oss för att sofforna ska bli kromoxidgröna. Första strykningen på trädgårdsmöbler gör jag med en blandning av hälften färg och hälften linolja. Då blir oljningen gjord i samma veva som man får på första lagret färg och det drar in bra i virket.

20130705-232347.jpg Det är så underbart när något gammalt nedgånget som inte alls mådde bra får ny färg och olja på sig. Det blir så fint igen och återfår spänst och lyster. Två strykningar kvar och sen ska ribborna spikas fast igen. Bänken kommer verkligen bli ett smycke framför huset och så kommer det att bli ännu bättre när den andra bänken är klar och står på andra sidan.

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

2 comments on “Trädgårdssofforna

  1. Annette skriver:

    Hej! Så bra jobbat, inget fusk där inte! Mycket fint i snickeriet,barnvagnen…..aaaah. En riktig guldgruva : ).
    Annette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s