Tillökning på gården


Idag åkte vi på utflykt till Blekinge och hälsade på våra två små getter. Egentligen skulle vi bara titta på en getkilling men det slutade med att vi även bestämde oss för en bockkilling.

Vi hade bestämt oss för att ha två getter, alltså hondjur, eftersom det är bockarna som luktar just get. Men ägaren hade bara en getkilling och en bockkilling eftersom hennes andra get förlorade sina killingar. Då hade vi tänkt köpa getkillingen och skaffa en till från någon annan. Väl där kom vi dock överens om att hon skulle kolla upp kastrering av bocken så det var klart redan när vi hämtar getterna så då bestämde vi oss för att ta båda. De är syskon så det känns bra att vi kan ta båda så de har varandra när de flyttar hem till oss.

Getterna föddes i onsdags så de är inte ens en vecka ännu.

20130401-213853.jpg

Grynig mobilbild men här är de två små nyförvärven.

 

20130401-213956.jpg

Maja håller i flickan. Hon (geten alltså 🙂 ) är lite mörkare i ansiktet än sin bror.

20130401-213941.jpg

Anton och bockkillingen. Getterna är så fruktansvärt söta och det ska bli så roligt att få hem dem till gården om ett par månader.

Annonser
Detta inlägg postades i Djuren.

24 comments on “Tillökning på gården

 1. Judith skriver:

  Nämen – de är ursöta! Hur är det att ha getter, är de ”lätta”? Dvs är det svårt att ta hand om dem eller blir de lätt sjuka?

  • Sophie skriver:

   De är nog relativt lätta att ha att göra med och kräver inte speciellt mycket men de kan ju vara riktigt luriga att hägna in så det gäller att från början ha bra staket.

 2. MrsUniversum skriver:

  Hur fina som helst! Jag förstår att ni längtar tills de går i hagen och käkar. En kastrerad bock luktar inget annat än vad en get (hona) gör. Det blir super med bock och get!

 3. Louise skriver:

  Så söta, måste varit svårt för barnen att lämna kvar dom! Jag har bara träffat getter på djurparker, men de verkar ju vara lättsamma djur, om än något förtjusta i att rota i ens fickor. Men det kanske bara är skansen-getter =)

  • Sophie skriver:

   JA det är nog mycket beroende på vad de vant sig vid… jag är ganska restriktiv med att mata hästarna med gottis också för att de inte ska bli nafsiga, särskilt viktigt när barnen är runt dem. De får ibland men inte för ofta. Barnen längtar så tills vi ska hämta dem.

 4. Mariette skriver:

  Getter är underbara djur, men ett ”varnande finger” sätter jag upp; de är nästintill omöjliga att stängsla in *fniss* Minns hur jag hämtade hem min bockkilling från grannarnas trädgård otaliga gånger:)

  • Sophie skriver:

   Jo vi vet det där 😀 Vi hade tänkt satsa på ett bra staket redan från allra första början så de förhoppningsvis inte lär sig rymma från början och sen att ge dem mycket stimulans både i hagen men även utanför genom att hålla på med dem så kanske de håller sig inne. De får gärna gå lösa också när vi är hemma.

 5. Aha, så det är i Blekinge man köper getter!

 6. minodling skriver:

  Men alltså, hur söta?! Å vad härligt att kunna ha djur..

 7. annaenstrom skriver:

  Men åhh så söta!

 8. Åh vilka underbara små sagodjur! Skulle också vilja ha getter egentligen men jag får hålla tillbaka 😦
  Har dom fått några namn? 🙂

  • Sophie skriver:

   Du får skaffa sen, de kan säkert gå med hästarna i samma hage. Anton har döpt bockkillingen och Maja getkillingen. De ska heta Otto och Flora.

 9. Maria skriver:

  Ja, ska ni ha dom till nåt särskilt? Gillar skarpt getost….

  • Sophie skriver:

   Nja de ska ju beta sly och hålla öppet en del betesmarker runt gården men annars mest till sällskap. Kanske tar vi killingar nåt år och då kan det ju bi mjölk men det dröjer, vi har annat att göra innan den tiden kommer att finnas. 🙂

 10. Erika skriver:

  Du satte mina fantasier i full fart! Så himla trevligt det vore med getter…

 11. Annette i Västernorrland skriver:

  Hej Sophie, saknar ditt arkiv…En jättebra inspirationskälla, vart har det tagit vägen?

  • Sophie skriver:

   Vet inte riktigt vad du menar med arkiv. Alla mina inlägg finns kvar och går att söka i vid frågetecknet uppe till vänster under headern. Jag har inte gjort någon ändring på bloggen och de olika inläggskategorierna ligger kvar. Det ska gå att söka och leta och hitta allt jag skrivit. Tack för berömmet förresten.

   • Annette i Västernorrland skriver:

    Hej, igen
    Jo, du har haft en rull-list/arkiv där har du kunnat läsa inlägg efter årtal och månad. Du har fortfarande kvar den på DIn gamla blogg om Ekenäs. Den fanns även här för ett tag sedan men är nu borta. Enklare att hitta saker, framförallt när man vill se och läsa hur det var/såg ut från början.
    //Hälsningar Annette

    • Sophie skriver:

     Nu fattade jag vad du menade. Jag bytte utseende på bloggen för ett tag sedan och då föll tydligen den och lite annat bort. Nu finns den igen lite längre ner i högerspalten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s