Här ska getterna bo!


Ett långt uppehåll både med bloggningen och renoveringen. Lite går de två hand i hand för renoverar vi inte finns inget att skriva om och i de stressigare perioderna på året hinner jag/vi varken renovera eller blogga och vintern är dessutom vanligtvis en period när vi laddar om inför de nya projekt vi planerar för året.

MEN…Nu har vi alltså kommit igång igen med att jobba och det första Mats drog igång var att fälla mängder med aspar i en backe vi har snett bakom stallet. Ärligt talat har vi inte funderat speciellt mycket på den här backen innan men så började vi prata om den och då bestämde sig Mats för att han skulle fälla alla de där asparna som bara står och skräpar och som vi ringbarkade förra året. Det enda man såg av backen var just alla aspar men nu när vi fällt dem och Mats kört bort det mesta av riset så är det en fantastiskt fin backe med en stor och praktfull ek, ett gammalt halvdött äppelträd och ett vildkörsbärsträd som blommar fint på våren bland annat. Vi visste ju om att de här träden fanns där men de syntes inte för allt sly och alla uppväxta aspar. Nu ska i alla fall den här backen bli hemvist för våra getter som vi har bestämt oss för att skaffa. Det blev bestämt redan förra året men tanken är väl att vi ska få hem ett par killingar detta året och innan dess måste det finnas staket och ett litet hus.

IMG_2771

Just nu mest ris och stubbar (och Maja) men snart så…

Mitt i det som ska bli hage finns ett stengäre som utgör en nivågräns till backen. Det finns flera stora stenar och några riktigt rejäla gamla ekstammar som legat i många år. Dessutom en del träd och buskar och vi kommer att ta en bit av åkern som hästarna går på nu till hagen dessutom så jag tror det kommer bli ett väldigt fint hägn till våra getter.

IMG_2774

På lite längre håll men man ser ändå inte alls hur fint där är utan jag får ta nya kort på ännu längre håll.

Här hade Mats inte hunnit ta bort något ris så jag återkommer med nya foton där man ser hela backen och hur fin den är. Numera går den under namnet ”Getabacken” fast det inte varit några getter nära den ännu. 🙂

 

5 kommentarer på “Här ska getterna bo!

 1. MrsUniversum skriver:

  Roligt att ni skaffar getter. Bättre slyröjare finns inte säger jag som haft ett par getter varje sommar i 5 år. Backen kommer att bli supervacker om getterna får gå där regelbundet.

  • Sophie skriver:

   Ja backen kommer bli så fin när den blir lite tuktad. Jag läste att det inte blir några getter för er mer. Så tråkigt men ändå viken lycka för er som fått ha dem tills nu åtminstone.

 2. Jonas skriver:

  Ser fint ut!
  Har ni planer på att skaffa någon av lantrasgetterna? Göingegeten kommer ju från trakter som liknar era och är ju så vackra. Det skulle gärna behövas fler genbanksbevarare av den lantrasen!

  • Sophie skriver:

   Jag får lite dåligt samvete nu för jag värnar verkligen de äldre lantraserna egentligen men just getterna hade vi tänkt skaffa av afrikansk därgget. Jag återkommer till varför, det kanske ändras men annars blir det så. Visst borde man skaffa Göingeget men vi har planer på andra hotade djurarter senare så vi får väl väga upp det där istället. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s