Majas rum


Majas rum är inte färdigt men hon bor ju där i alla fall och hon trivs alldeles förträffligt fast det inte är foder runt fönstret och hon inte har mer än en vanlig bordslampa som belysning. Faktum är att hon är så glad för sin enda lampa att hon visar den för alla som kommer och hälsar på, detta eftersom hon fick ett uttag på sitt rum för bara ett par veckor sedan och innan dess hade hon ingen ström alls. Det är bara Antons rum som har taklampa på ovanvåningen, de andra rummen har bara ett eluttag var eftersom vi kopplat bort all den gamla kulon då den inte kändes säker längre. Efterhand som vi renoverar kommer vi så klart att dra ny el till rummen.

Maja bor i det rum som fram tills i höstas var hennes och Antons gemensamma. Det är det största rummet på ovanvåningen som består av tre sovrum och en stor hall samt fyra rejäla kattvindar. Majas rum har varit vardagsrum när ovanvåningen användes som lägenhet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rummet när vi flyttade in. Ganska belamrat med möbler. Radion på linneskåpet är den vi nu har i köket och använder varje dag.

Direkt när vi flyttade in tömde vi det här rummet och målade om med en ljusgrön färg och sen fick båda barnen bo där. Rummet är så stort att de haft gott om plats båda två. När Anton flyttade ut fick dock Majs dubblet så mycket plats och rummet gick att möblera på ett trevligare sätt.

IMG_5137

Samma hörn som på fotot ovan. En myshörna för Majas dockor.

IMG_5136

Majabus i sin säng. En rejäl utdragssäng som hon verkligen får plats i. Vi har dock inte den utdragen i sin fulla längd som det är nu.

Golvet är ett undergolv men det är ett fint sådant utan stickor och stora springor så vi kommer antingen behålla det som det är eller bara måla det när det blir dags att renovera rummet ”på riktigt”.

IMG_5142

Ovanför sängen har Maja en hylla med bland annat två gamla Elsa Beskow böcker som jag fick när jag var liten och hennes första finskor.

IMG_5147Maja leker med sitt fina träslott. I det bor hennes hästar. Elementet satt tidigare på murstocken, då var den sidan som är utåt nu mot väggen så därför är den omålad.

IMG_5139

Inte mycket till belysning egentligen men Maja är nöjd och sen har hon ju radio också och det är ännu mer fantastiskt när man är fyra år.

IMG_5143

Uggleaskarna kommer från Ikea de också.

Vi får se när det blir dags att göra vid Majas rum, vi har en hel del annat som vi nog kommer göra innan och hennes rum fungerar utmärkt redan som det är.

Annonser

11 comments on “Majas rum

 1. Fröken Grön skriver:

  Roligt med före- och efterbilder! Så fint det har blivit i Majas rum, även om det inte är klart. Och vilken fin liten Maja som bor där inne!

  De där uggleaskarna skulle kunna få bo hemma hos mig. Finns de på IKEA nu eller är det en gammal kollektion?

  Ha en riktigt skön söndag!
  /Anna-Karin

 2. pearlox skriver:

  Båda barnens rum blir verkligen jättefina! Ni tycks som vi ha problemet att när ni byter tillbaka till ursprungliga fönster så hamnar de längst upp vid taket så att det inte går ha både foder och taklist. Hur har ni löst det? Vi har försökt titta på hur andra har gjort, en del har valt bara taklist, andra bara fönsterfoder. Vet inte vad vi tycker blir bäst så vi tar gärna emot tips om ni har några!
  /Pernilla

  • Sophie skriver:

   Jo det blir att de hamnar precis under taket i våra gavelrum. Det är inte så fint innifrån men är ju så de suttit ursprungligen. Vi funderade lite på hur vi skulle göra men sen gjorde vi så att vi satte taklisten förbi hela vägen, den går ner på karmen så något foder finns inte alls uptill. Sidofodren går sen upp och är gerade mot taklisten. En helt okej lösning. Rullgardinen döljer det hela men jag ska försöka komma ihåg att visa någon gång hur det ser ut.

 3. Malin skriver:

  Snygga ugglor:) De bor hos oss oxå:) De fanns bara tillfälligt på Ikea i hbg för där är de slut:)

 4. Stella skriver:

  Hon ser ut att trivas! Stort men trevligt, kul att få titta in / Stella

 5. Magasinet skriver:

  Hej i fina bloggen. Har läst hos dig ett tag men inte riktigt förstått, hur kommer det sig att det stod kvar massor med möbler och saker i ert hus när ni köpte det? Det verkar ge så mycket historia, jag är riktigt avis på det (vi bygger nytt). Så fint ert hus blir, jag älskar matsalen! Funderar på samma tapet fast i gult… Och färgen på golvet, skulle vilja ha precis samma färg men ljusare, går det att få med samma pigment eller blir det en helt annan blandning då?

  • Sophie skriver:

   Jo vårt hus hade stått tomt i 8 år när vi tog över det och den som bodde här sist var Signe som var fru till sonen i familjen som ärvt gården från sin far. Eftersom hon var gammal när hon flyttade härifrån så hade hennes barn och släktingar redan fullt möblerade hem så de var helt enkelt inte intresserade av mer saker. De hade tagit vad de ville ha av möbler och så klart de flesta fotografier och annat sådant personligt. Visst är det så att det ger en hel del mervärde i historia i huset. Jag har ju massor av saker som jag kan bakgrunden till och som känns som om de verkligen hör hemma här. Samtidigt har vi fått ta hand om massor av saker som inte är någonting att ha (för oss) och det är ett digert arbete, men i slutändan ändå värt det tycker jag som älskar gamla saker.

   Den gula är väldigt fin den också, vi var inne på den ett tag men jag tänkte mig inte gult i matrummet så det blev den gröna. Jag tror att det bara är att hälla i mindre av färgen i fernissan för att få det ljusare. Så samma pigment och proportioner men mindre av blandningen i fernissan. Ni får prova på en bräda tills ni är nöjda. Man kan också påverka nyansen genom att göra fler strykningar med den färgade fernissan, vi gjorde en med färgad och två med ofärgad men man kan göra två med färgad om man vill det. Ju fler färgade strykningar desto mörkare golv och desto mindre syns trästrukturen igenom så det är nog inte ett alternativ för er som vill ha ljusare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s