Grovhallen eller köksingången


Lite mer bilder från rum som faktiskt är klara och har varit det ett tag. Vår grovingång ligger i utbyggget bortanför mellanrummet (det gamla badrummet) och är den hall vi använder varje dag. Den andra hallen är nu bara en genomgång eftersom vi inte använder den alls vintertid då där bara sitter en tunn dörr och vi har hängt upp ett täcke för att inte släppa ut alldeles för mycket kyla. På sommaren använder våra gäster finhallen och den ska ju bli iordninggjord men just nu är den inte så mycket fin… mest ful.

Grovingången är däremot färdig och fungerar bra. Visst kunde den varit större och det hade varit mycket skönt med ännu mer förvaringsmöjligheter, det behöver man väl alltid när man har barn. Fast den som tar upp mest yta är nog Mats eftersom han har sina jobbekläder hängande där också. Vi har försökt bygga en klädförvaring som passar våra behov efter de förutsättningar som finns och jag tror inte vi kunde fått till det bättre, i alla fall har jag inte kommit på någon bättre modell. Anledningen till att hallen inte är större är att det då hade blivit för stort och klumpigt exteriört så det var en kompromisss vi gjorde.

IMG_4335

En mycket tillrättalagd bild tagen efter att fotografen var här i höstas.

Nu mitt i vintern har vi överfullt med jackor, termobyxor, stallkläder, jobbebyxor och diverse skor och kängor. Ibland önskar jag att jag hade propsat på att vi skulle ha dörrar men visst det är lite krångligare att stoppa in då. Fotot är taget från mellanrummet i den dörröppning vi tagit upp i den gamla ytterväggen ut till det nybyggda. Vi har valt att sätta översta hyllplanet så högt som möjligt för att inte slösa bort utrymme vid taket till ingenting. På hyllan står pappkartonger från Ikea. De är rejäla och rymmer en hel del extrakläder och annat som inte måste vara framme men bör finnas nära tillhands.

Hallen har pärlspont både på väggar och i taket och taket är vitt men väggarna är målade med 100% vetegrå. En mycket behaglig och varm kulör. Golvet är ett fyndat klinker som inte kostade mer än 500 kr totalt. Det är mycket praktiskt i hallen med tanke på att det är skrovligt och kulören är mycket förlåtande mot smuts.

IMG_4334

Lådor till våra mössor och vantar samt krokar till nycklarna.

Hallen har tre dörrhål så det finns inte så mycket väggyta alls. I det lilla hörn som blev mellan tvättstugan och mellanrummet har vi hängt upp en trälåda till oss var. Lådorna är egentligen blomkrukor/lådor från Ikea. De är sinkade och jag tycker de är fina. Jag har funderat på om de ska målas men de passar så här också.

IMG_4331

Från tvättstugan mot ytterdörren.

Ytterdörren är just nu grön, den var från början det på både in- och utsidan men sedan ändrade vi oss och bytte från grönt till gult på dörrar och fönsterbågar på huset utvändigt så nu är det bara insidan som är grön. Jag skulle vilja måla om den men vet inte i vilken kulör, kanske engelskt röd.

IMG_4333

I hörnet vid ytterdörren har vi ett badrumsskåp från Ikea.

Skåpet är i originalutförandet vitt men vi köpte det till vårt första badrum och då hade jag laserat spegelskåpet ovanför handfatet i den här färgen så då provade jag att göra det på detta skåpet också. Det enda jag gjort är att grunda med linoljefärg och sedan lasera på det. Eftersom skåpet är av folierad spånskiva var det inte ett jättebra underlag men det gick och för att skydda lasyren har jag lackat med halvmatt lack ovanpå i några varv. Skåpet har vi nu haft i 6 år och det har flyttat med oss och vi har inte varit speciellt varsamma med det men lasyren har ändå klarat sig mycket bra. Skåpet fungerar där det står men jag vill hitta ett annat äkta gammalt men det dyker väl upp med tiden.

 

 

Annonser

2 comments on “Grovhallen eller köksingången

  1. Caroline skriver:

    Vilken smart lösning och platsutnyttjande av ett litet hörn med lådorna! Är det Eljo Renova ni har som lysknappar och uttag?

    • Sophie skriver:

      Ja det fungerar väldigt bra med lådorna. Stämmer att det är Eljo Renova. Har använt dem genomgående i den tillbyggda nya delen och har sedan utanpåligggande i bakelit i själva huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s