Vårglädje


Idag  kom ett paket från Odla.nu på posten. Jag har beställt vårlökar. Så roligt det ska bli att få se till våren hur det blir. Massa olika sorter, ska fylla på med ännu mer senare men nu blev det de här. Vågar inte köpa alldeles för mycket för man ska ju hinna få ner dem också.

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

6 comments on “Vårglädje

 1. Louise skriver:

  oh-la-la! såg snödropparna fina ut? kan rekommendera eurobulb, fantastiskt vackra vita narcisser Thalia som ser väldigt naturliga ut, rätt lika de du köpt tror jag?

  • Sophie skriver:

   Nu har jag faktiskt aldrig köpt snödroppslökar eller nån annan sorts lökar heller innan så jag har inte något att jämföra med. Jag tycker lökarna ser bra ut dock. Fick ju tips om just Thalia så den testade jag. De ser fina ut. 🙂

 2. torpsara skriver:

  300 krokus kommer nog att märkas! 🙂 och scillan sprider sig som ogräs! Väldigt tacksamt.

  • Sophie skriver:

   Ja jag hoppas det. Ska bara fundera ut var jag ska sätta dem… sen får jag väl se hur det blir till våren och fylla på efter det. Scillor är en favorit som vi alltid haft i våra gräsmattor tidigare men här finns inga alls så det var ett måste.

 3. Jo skriver:

  Härligt med så många lökar! Vi har massa rådjur inpå trädgården så vi kör mest med påskliljor och har planer på en riktigt stor ”lökäng” någonstans.

  • Sophie skriver:

   Vi har också mycket rådjur och dessutom kaniner men jag hoppas på att vi ska kunna hålla dem utanför trädgården när vi nu håller på att sätta upp elstaket runt om där det blir hästhagar. Elen kanske kan få dem att välja andra betesmarker som är lättare att komma åt, dessutom ska vi ju ha spjälstaket runt hela trädgården och det är visserligen inte högt nog för att hålla dem ute men det är ändå inte bara att promenera rakt in för dem längre. Vad gäller kaninerna så ställer våra tre katter upp helhjärtat och jobbar hårt för att minska på dem. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s