Nu grönskar det.


Ja efter det där rätt så tunga nederlaget med att gräset spolades bort så sådde vi nytt och nu efter en månad är det ganska grönt faktiskt. Ser lite glest ut på sina ställen och väldigt tätt på andra, vi får se om vi får laga i nånstans. Än så länge har vi inte klippt någon gång, jag vet inte riktigt hur länge man ska vänta med det heller men ett tag till iallafall.

Välkommen till oss.

Här kommer man nu när man kommer hem eller när man ska hälsa på. Det röda spjälstaketet ska fortsätta fram och sluta ungefär där det står Södergården och på andra sidan ska staketet börja likadant och gå bort åt vänster längs med hela den långa rabatten.  Gräset gror som synes, inte är det tätt ännu men det är åtminstone grönt.

Från andra hållet.

I framkant syns betongkanten som det ska bli rabatt hitom senare. Betongkanten är ca 30 cm hög så det är en nivåskillnad ner till gräsmattan där. Längst till vänster syns betongbrunnen som samlar avlopp och vattenrör som kommer från huset och går dels till lilla huset och dels till stallet. Vi ska åtgärda den och dölja den på något sätt såsmåningom.

Foto taget från köksingången. Samma del av trädgården syntes i inlägget här om när regnet spolade bort fröna. Det ser bättre ut nu!

Baksidan. Några krukor står kvar med växter som måste i jorden någonstans men annars är det plant och rent och inga byggsopor någonstans, det är första gången på de två år vi bott här som baksidan känns som en del av trädgården. I rabatten vid uteplatsen blommar luktärterna för fullt, det blev aldrig av att jag band upp dem så de ligger ner över rabatten. Spjälorna i räcket är bortplockade för målning. 

Mer av baksidan. Vi är glada att vi behll en av björkarna för nu känns det bra med ett stort träd på baksidan (ja mamma vi är glada att vi behöll det men nej vi ångrar inte att vi tagit ner de andra träden!). Där gräset slutar och går över i grusväg ska det röda spjälstaketet gå sedan.

Det känns väldigt bra att ha en trädgård som känns något så när planerad och iordningställd. Nu känns det ju lönt att plantera i rabatten och att fundera över var jag ska gräva ner mina vita Syrener, Rhododendronen, Kaprifolen, Humlerankorna och Plymspirean som är några av de växter som står kvar i krukor  och hinkar under björken. De flesta perennerna har jag fått ner så det är mest buskar som står kvar. Sen står mina rosor fortfarande kvar borta vid staketet framför lilla huset, de ska flyttas till små planteringar längs väggarna på stora huset och få klättra där. Det är en röd klätterros från Mats morfar och en New Dawn som jag fått av Sara. Sen finns där en tredje röd buskros också som jag fått men vi får se var den hamnar.

Detta inlägg postades i Gården.

17 kommentarer på “Nu grönskar det.

 1. Asta skriver:

  Gräs sprider sig ganska bra av sig självt om det väl börjat växa. Jag skulle vänta lite med stödsådd i ert ställe.

 2. Hans skriver:

  Så bra det blev! Jättefint!!

  PS Tycker inte brunner stör heller. Den kommer att bli gråare och smälta in bättre.

 3. Angelica skriver:

  Vad skönt det är när man rensar, plockar undan och verkligen få ordning och ser vad det egentligen blir av det hela!
  Snyggt blir det hos er! Kram!

 4. Lavin skriver:

  Så fint, precis vad gården behövde, lite struktur mot skogen. Daggkåpa som lägger ut sina blad mot gruset… du har en trevlig vår framför dig! Det kommer bli så bra med köksträdgården framför soltrappan. Om du bygger en ställning i trä så röstar jag för en blågrön färg, det kan bli så vackert mot den blågröna skogen.

 5. TorpSara skriver:

  Vänta till den är 7-8 cm. Och tänk på att den som sagt sprider sig. Ni ser till våren om ni ska stödså, skulle inte tro att det behövs. Är det en mild höst så kan ni ge den lite algomin efter första klippet. Tänk på att stoppa ner lite Scilla och Vårlök i mattan också, ett måste! tror du fick en Maidens Blush förresten, blir fin både i bred rabatt eller som fristående buske. Den är rotäkta och sprider sig glatt.

 6. TorpSara skriver:

  Och kaprifolen ska ju stå någonstans där man känner lukten av den! Vid köksentren?

 7. Mamma skriver:

  Björklöven -Södergården 1-0 :-))

  det ser jättefint ut nu när det blivit grönt

 8. Beatrice skriver:

  Se vad fint det blev efter alla äventyr. Ni har verkligen lyckats förändra huset o tomten. Jättefint!

 9. Anna skriver:

  Kikar in här och imponeras över det arbete ni lagt ner på erat hus! Vilken förvandling! Lovely!

  Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s