Ett minne blott…


Ja nu finns inte det här längre… allt bråte och alla jordhögar är bortrensade. Alla nässlor och all kirskål är uppgrävd och bortrensad… iallafall så mycket det gick. Dränering är nergrävd där vi haft problem med vatten under vinterhalvåret, dagvatten är framdraget till knutarna där stuprören mynnar ut så att vi kan leda bort även det vattnet från gräsmattan och just området kring grundens hörnstenar. Äntligen har vi fått bort det sista byggmaterialet och rivningsvirket som legat kvar på baksidan sedan vi rev utbygget och byggde det nya.

Huset som tidigare ”bara” stått mitt på gräsmattan har fått en trevlig och prydlig inramning och ÄNTLIGEN har jag fått plantera min pionrabatt. Det var inget lätt arbete dock och vi har slitit med det största delen av sommaren men det har också givit resultat. Tråkigast av allt var när den större grävmaskinen kom och vände upp och ner på hela gräsmattan, samtidigt var det jätteskönt för det innebar ju även att det var på gång, vi skulle få en trädgård. Efter att den större grävmaskinen hade grävt upp för nytt vatten och ny el in till utbygget samt grävt ner vatten, avlopp och el till det blivande stallet samt till lilla huset slätades gräsmattan till igen och sedan hjälpte Johannes, som körde, mig att gräva upp alla de stubbar som stod kvar efter barrväxterna och björkarna vi fällt, han grävde även upp den enorma förväxta barrsaken som tog upp hela ena långsidan på jordkällaren. Efter att han gett sig av med grävmaskinen tog Mats hem en liten grävmaskin som han sedan arbetade med i två veckor för att planera trädgårdens detaljer och jämna till överallt.

Mats grävde även bort grässvålen där jag hade bestämt mig för att ha den stora perennrabatten, den blev 1,5 m bred och runt 40 meter lång och sträcker sig längs infartsvägen och runt blodboken för att fortsätta längs ena kanten av grusgången upp mot husets framsida. Efter att gräset var borta och Mats hade luckrat med grävmaskinen grävde jag för hand och rensade bort ogräsrötter och annat. Sen kunde jag börja med det roliga…planteringen!

Annons
Detta inlägg publicerades i Gården.

6 kommentarer på “Ett minne blott…

 1. Beatrice skriver:

  Wow! Hur spännande som helst. Är så nyfiken på ”efter”-bilder. Det är ett jättearbete när man gör om en stor del av trädgården men så tacksamt för det händer ju så mycket på en gång. Ni är avundsvärt flitiga 😉

 2. Lavin skriver:

  Så härligt att ha fått bort alla ”högar” och småskräp, det ger alltid sån inspiration och energi. Hoppas att du njuter av planteringen nu när du äntligen får trädgårda! Ser verkligen framemot nya milijöbilder, härligt att du gjorden en så bred rabatt, behövs verkligen på er stora tomt.

 3. Frida skriver:

  Låter skönt att bli av med all bråte, ska bli spännande att se resultatet av allt planterande som du verkar ha framför dig!

  Mvh
  Frida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s