Det här med färgsättningen!


Som om det då inte vore nog att vi (läs jag) förra året hade enorma kval angående hur huset skulle färgsättas så fortsatte vi (läs faktiskt vi denna gången) tveka på om vi trots allt valt helt rätt. Vi var som jag nämnt tidigare nöjda med alla de tre kulörerna men tillsammans blev de för lika varandra och detaljerna flöt i varandra. Knutarna skiljdes knappt från fasaden och fönsterbågarna skiljdes knappt från våra foder. Eftersom alla detaljer är omsorgsfullt valda och har krävt en hel del tid och arbete är det synd att de inte kommer till sin rätt. Jag har småfunderat på hur vi skulle göra länge men vi har ju knapast brist på saker att göra så det har hamnat i skymundan. Nu målade Sara sitt badrum med en väggfärg som påminner mycket om vår fasad (och vårt badrums väggfärg för den delen) och till det valde hon en grågrön kulör på snickerierna. Det blev ruskigt snyggt i deras badrum och gav mig tanken att det kanske hade funkat även utvändigt på våra snickerier. Sara var vänlig nog att skicka en provburk och så målade vi upp en sida på utbygget. Först när jag bara målat fodret på fönstret tyckte vi att nej det blev inte bra, fast sen lurades färgen lite där för jag hade visst vitt i penseln sen innan och när vi sen dessutom målade in allt som skulle ha grågrönt så blev det verkligen skillnad och det känns väldigt rätt för oss. Nu syns det att fönstren är gula och man ser profilerna på fodren bättre samt takfötterna som också ska få den gågröna färgen kommer synas ordentligt vilket de knappt gjort alls annars.

Så här såg det ut innan. Fönsterbågen på utbygget är gulmålad men det syns knappt, man ser också på fönstret där uppe på gaveln att det knappt syns skilland mellan bågarna som är guldgula och karmen som är målad i en blandning av vetegrått och sandgult.

Här har vi bytt färg på snickerierna och visst syns detaljerna bättre? På gaveln är det dock inte ommålat och fodren saknas så där är dte ingen skillnad.

Det är ingen stor skillnad och på lite närmare håll kan man tycka att den är rätt meningslös men när man ser huset på lite längre håll är det numera en tydlig skillnad mellan de olika delarna på huset. 

På bilden ovan ser ni också vad vi mer sysslat med under sommaren. Vi har påbörjat trädgården och har nu precis som från början gång runt hela huset med en rundel framför finentrén. Det är långt ifrån klart och jag återkommer till det i ett eget inlägg men det är ruskigt skönt att ha gång runt huset och börja få struktur på trädgården.

16 kommentarer på “Det här med färgsättningen!

 1. torpsara skriver:

  At your service! Fint som snus!

 2. Asta skriver:

  Håller med om att man klart ser de gula fönsterna nu. Dock är det lite svårt att se riktigt hur det blir. Tror det beror på att några fönster saknar foder.

 3. Hans skriver:

  Färg är svårt, först med allt på plats ser du helheten…..
  Spännande att se fortsättningen

  • Sophie skriver:

   Jo så är det ju och det är ofta man kommer på att det som verkade bra innan inte blev som man tänkt sig. Nu är vi dock nöjda…än så länge! 😉

 4. Katrine på LInderödsåden skriver:

  Spændende med trädgården. Skulle tipsa dig om denne side: http://www.archaeogarden.se/NTAA.html, som handler om undersøgelser af gamle svenske trädgårdar.

 5. Mona skriver:

  Fint! Jag tycker faktiskt INTE att det var en försumbar struntsak, utan att det tvärtom gjorde rätt stor skillnad. Till det bättre!

 6. Pia skriver:

  Färg är verkligen inte lätt men detta tycker jag blev mycket bättre när det nu finns kontraster mellan de olika nyanserna. De olika snickerierna träder fram på ett helt annat sätt. Lycka till med fortsättningen.

  • Sophie skriver:

   Så bra att du tycker det, det var ju vår mening. Vi ville inte att de skulle försvinna i varandra utan var och en av de olika delarna skulle få ta sin plats.

 7. Frida skriver:

  Båda versionerna var snygga, men detaljerna syns bättre nu. Kul med en blogg där man får läsa som lite ”riktig” renovering! 😉

  /Frida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s