En lång lista


När vi var klara med vardagsrum och matsal, vilka faktiskt är helt klara vad det gäller snickeri, måleri och sånt, så bestämde vi oss för att vi skulle göra klart allt som vi inte gjort i köket, tvättstugan, badrummet, nya hallen, mellanrummet och skafferiet innan vi började med något annat! Mycket bra tänkte vi, då blir det gjort och sen kan vi släppa de rummen helt och bara njuta av dem. HA HA HA HA HA…

Vi skrev en lista med 50 punkter och satte upp på väggen. Sen började vi beta av punkterna. En del var ju små skitsaker som går på mindre än en minut att få klara, som att spika i fyra spik som inte var helt islagna i fönsterfodren i tvättstugan, men ändå inte blivit gjorda och en del saker är lite större, som att få färdigt alla luckorna till väggskåpet i köket, de ska både skrapa trärena och slipas och sedan målas med tre lager färg. Jag (för det var jag) var noga när jag gjorde listan så att jag verkligen fick med alla småsaker som inte var klara vare sig de syns eller inte. Intentionen var god men det tog väl inte mer än nån vecka sen hade vi frångått det vi bestämt oss för och börjat med dels Majas rum på ovanvåningen och en del saker utomhus. Listan sitter kvar på väggen och vi gör ett par punkter då och då. Vi har hittills gjort 16 av de 50 punkterna.

Fast vi nu inte riktigt blivit klara med den här listan så är det faktiskt väldigt bra med listor. Vi tycker om att ha saker strukturerade och uppskrivna för annars glömmer vi så lätt vad vi tänkt oss och vad vi diskuterat. Man får också perspektiv på vad det är som måste göras och i vilken ordning. Häromdagen bockades iallafall några av punkterna av när den sista strömmen blev klar i de rummen. Utebelysningen på hörnet av utbygget (som verkligen hade behövts hela vintern) kom upp liksom utebelysningen ovanför köksdörren. Vi har nu 4 utelampor på boningshuset vilket är mycket på ett gammalt hus men de sitter på olika platser så man ser inte flera samtidigt så det fungerar ändå väldigt bra. Det blir heller inte jätteupplyst och vi har dem inte tända hela tiden.

Lampan ovanför köksdörren.

Den lyser upp sådär alldeles lagom. Vi har fyra likadana lampor som vi köpte för ganska länge sedan, vi köpte då en extra och hade bara planerat tre på huset men sen kom vi på att det ju vore rätt bra med en just här också. Lamporna är köpta i en butik som tyvärr lagt ner, de var nämligen ganska mycket billigare än andra som säljer likadan lampor jag hittat (1200:- var ordinarie men när jag köpte hade de rabatt så jag gav bara 960:- per lampa). Nu i efterhand kan jag ångra att jag inte köpte fler för nu har vi ingen till torpet eller längan om vi vill ha där senare.

Denna på hörnet gillar jag mest, det är så fint med hörnplacerade lampor tycker jag.

Vår hörnlampa fick en kantig kloss istället för rund för Mats hade inget så rejält virke hemma att svarva av. Klossen ska målas in i samma färg som knuten såsmåningom. Denna lampan tänds samtidigt med den över ingången till nya hallen. Den kommer lysa upp vår kommande parkering och gången därifrån till huset samt ingången till jordkällaren.

I och med att dessa kom upp var det några mindre punkter kvar på den där listan men ännu är det långt kvar innan den är färdig. Vi tar en bit i taget och kommer att bli klara nån gång även om planeringen sprack för länge sedan…

 

Annonser

4 comments on “En lång lista

 1. Maria skriver:

  Vi har installerat en rörelsesensor (heter det så) på lampan ut mot trädgården. Den tänds så snart man kommer in på gårdsplatsen och släcker automatisk efter ett tag (=ekonomiskt). Men vi har förståss inte katter som springer omkring 😉

  • Sophie skriver:

   Ja en sån hade vi till en av lamporna på vårt första hus. Mycket praktiskt. Jag tror inte den reagerade på katter eller mindre djur heller för jag minns det inte som att den tändes hela tiden. Fast det var lite obehagligt när den tändes ibland och man inte visste orsaken. Var väl förmodligen ett rådjur eller nåt sånt.

 2. Asta skriver:

  Listor är nästan nödvändigt. Vi kör också på listor och bäst är de när man är lite ”off” tycker jag. Då finns det något som kan tvinga en att göra i alla fall något litet.

  • Sophie skriver:

   Ja visst är det så. Det är roligt att göra och ännu roligare att bocka av det man gjort. Man blir ju blind för att det faktiskt händer nåt ibland men har man strukit saker på en lista syns det… konstigt men sant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s