Körsbärsträdet


Jag skrev ju häromdagen om glasverandan och då var fotot nedan, där man ser ett träd framför, med. Jag gissar utifrån barken att det är ett frukträd, kanske äpple eller päron. Nån annan som kan gissa eller som ser vad det är?

Iallafall så saknar vi verkligen fruktträd i vårt trädgård idag. Det fanns inga överhuvudtaget kvar och vi har inte hittat mer än ett vilt körsbärsträd i skogen och några vildäppelträd längs en väg som går bort till åkarna. Jag tror att det är fåglar som planterat dem där och sen har de fått stå kvar. Vi vill gärna ha fruktträd och Mats fick ett familjeträd i födelsedagspresent i höstas som vi satt framför torpet och sen grävde Mats syster Åsa och hennes sambo Niklas om i sin trädgård och då fick vi ett lite större körsbärsträd av dem som stått i kanten och var självsått. Det är ungefär 3 meter högt så det blir lite mer träd av det än äppelträdet som bara är 1,5 meter. När vi hämtade trädet hade det legat uppe ett par dagar och barken har blivit lite skadad när det drogs upp (det skulle slängas från början innan de kom på att vi kanske ville ha ett så därför var de inte rädda om det). Vi chansade och planterade det i höstas och tänkte att tog det sig inte fick vi ju bara ta bort det igen. Vi har satt det snett framför huset så det var ganska kul att få kortet från Inger sen och se att det nästan precis där stått ett träd innan.


Ganska så precis där det gamla stod va?

Vi har inte vetat om trädet har överlevt eftersom det varit höst och vinter men nu ser vi ju att knopparna håller på att spricka ut på vissa grenar. Inte alla men det kommer kanske på fler. Vi får väl se hur det blir när det kommit lite längre. Jag hoppas verklgien att det tar sig bra och har klarat flytten.


Det spelar ingen roll om det blir goda körsbär eller inte, trädet är fint och tänk vad vackert med ett blommande körsbärtsträd här framför huset.

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

10 comments on “Körsbärsträdet

 1. osteromberget skriver:

  jag är fortfarande sur på min pappa för att han sågade ner ett självsått körsbärsträd på tomten en gång. Han påstod att det var ju knappt några bär på det, bara det att det var så att jag och min syster ätit upp alla för att de var så himla himla goda!

  • Sophie skriver:

   🙂 Synd på ert träd! Min farmor hade många körsbärsträd och klarbärsträd i sin trädgård och det är nåt särskilt att kunan gå och bara plocka rakt från trädet så jag hoppas vårt får många och goda bär ändå, även om jag skulle nöja mig med bara blomningen egentligen.

 2. Hans skriver:

  Hoppas ni har tur med trädet. Men körsbär är livskraftiga (och vackra) träd.
  Stödvattna bara under sommaren som kommer

 3. Emma Forsbacka skriver:

  Hoppas verkligen att det klarar sig, finns inget vackrare än ett blommande körsbärsträd!

 4. Jonas skriver:

  Det blir fint med körsbärsträd.
  Antar att ni redan har tänkt på att placera körsbärsträdet så att man inte tvingas att kliva på nedfallna körsbär (blir mycket fläckar på golv och mattor).

  Skulle själv gissat på päronträd på den gamla bilden…

  • Sophie skriver:

   Ja det kommer bli fint, vi har faktiskt inte tänkt på att placera det så man inte går där fast å andra sidan gjorde vi kanske det ändå. Vi har satt det så det står i gräsmattan och kronan kommer kunan växa sig ganaka stor innan den når ut över grusgångarna som är ett par meter bort.

   Päronträd kan stämma.

 5. Mamma skriver:

  Är verkligen otroligt likt Kvartebo i stil även om taklutningen är annan ….

  • Sophie skriver:

   Ja det är det faktiskt. Kvartebo var (är) ju så fint framifrån också även om resten sen tappade en del i stil… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s