Gardinstången i köket.


Nu sitter allt på plats, det där spretiga hopplocket av olika delar som jag skulle försöka få att höra ihop med hjälp av järnoxidbrun färg och linoljefernissa. Jag tycker själv att det blev över förväntan. Av den trärena rundstaven och de lilalaserade ringarna syns inte ett spår och tittar man inte väldigt noga så ser man inte ens skillnad på de gamla originalringarna och ändknopparna, som jag inte behandlat alls, och de nya behandlade delarna.

Foder och smyg har jag målat en strykning men jag håller på med den andra. Gardinerna är tillklippta och väntar bara på att sys till. Kommer passa väldigt bra att få en dörr med gardiner och allt klart när sen altanen blir färdig och går att använda.

Annonser

4 comments on “Gardinstången i köket.

 1. Hans skriver:

  Snyggt!!
  Det är väl så man ofta får göra för att få ihop ”gamla miljöer”. Det är svårt att hitta kompletta uppsättningar. Men knoppar och hållare går att få tag på, stänger oftast inte och ringar kan ma egentligen ta vad man hittar.
  Sedan blir det att måla eller patinera så det passar ihop.
  Oftast blr resultatet förvånansvärt bra

  Hans

 2. Olga skriver:

  Hej,
  I was very lucky today to have the opportunity to buy 3 gardinstånger in an auktion. One was wood and two were in brass (mässing). And with everything complete it was only 240 kroner. It will fit in the livingroom (it has two windows) and in the kitchen or little room with one window.
  In the beginning I couldn’t understand the rapid Swedish, so I went a few times only to look and listen, and it helped me a lot.
  Hope you find a nice fabric to make your curtains.
  Olga

  • Sophie skriver:

   Grattis. Alltid kul när man hittar det man söker. Jag är själv lite feg vad det gäller auktioner men borde bli bättre på att gå på dem för man kan göra fantastiska fynd där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s