Brunnen.


På gården nära ladan och uthuslängan finns en brunn. Det är en gammal stensatt brunn och den har aldrig använts till inkommande vatten i huset utan var en öppen brunn och vi har tänkt att den nog mest använts till djuren eftersom det finns ytterligare ett par stycken närmare boningshusen.


Idag ser den ut så här. Huset är så murket att det går sönder bara man tittar på det, plastfärg är INTE bra till nåt!

När jag rotade runt i uthuslängan i somras hittade jag en gårdspump som låg undanstoppad högt upp under takåsen med långt pumprör och allt. Såklart ganska rostig men jag tänkte att den har nog suttit på den här brunnen i ett lock innan och den kan vi ju sätta tillbaka om än bara till pynt om den inte går att laga eller om den är för dålig. Vi ville ju inte ha kvar huset iallafall. Men så kom nu korten från Inger och bland dem ett på just den ovan nämnda brunnen.


En öppen brunn med vev och spann har det minsann varit. Kvinnorna står på samma ställe där veven är på bilden ovan. Alltså är korten inte tagna från samma håll.

Så var det problemet löst, nu vet vi hur det ska se ut där också. Tänk så lätta vissa saker blir när man slipper gissa sig till allt… Gårdspumpen har hört till någon annan brunn på gården och vi har en till som vi kan sätta den på istället så den slipper ligga och skräpa. 🙂

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

8 comments on “Brunnen.

 1. MrsUniversum skriver:

  Vet du Spohie, gör i en brunnsöverbyggnad av den typen då gör ni en stor kulturgärning. Sant!

 2. Mamma skriver:

  Byt nu det murkna träet innan det händer en olycka
  Mvh orolig mormor

 3. Sophie skriver:

  Ja, vad fint det skulle bli med en riktigt brunn med vev och hink. Bara att veva upp en hink när man ska vattna sin gamla trädgård!

  • Sophie skriver:

   Eftersom vi har kommunalt vatten annars så hade det ju inte varit fel att kunna använda det vattnet som är gratis också… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s