Taket nere.


Vi stod där i rummet Mats och jag och båda funderade vi på om det blivit något fel på bygglampan. Plötsligt under tiden vi rev ner det gamla limfärgsmålade papptaket så blev ljuset i rummet gulaktigt och det blev mycket mörkare. Det tog en liten stund innan jag fattade vad det var och då hade Mats tänkt det ungefär samtidigt. Jisses vilken skilland det gjorde att byta från vitt tak till mörknat trä istället.

Naturligtvis var det det som gjorde det vi tänkte bara inte på det först. Hur kan någon människa nånsin ha tyckt att det blev bra med fururena paneltak när det slog igenom?


Trätak, halva taket är av hyvlade brädor och hälften ohyvlat.

Något alternativ att ha det framme men måla vitt har aldrig och kommer aldrig att finnas. Fast det ligger papp under sågspånen på vinden drysslar det ur alla springor och det var inte kul att riva ner pappen. Värst är dock inte spånen utan alla de miljoner fluglik som också trillar ner och fastnar i håret och i ansiktet…

Annonser

5 comments on “Taket nere.

 1. TorpSara skriver:

  Ska ni pappspänna taket också?

 2. MrsUniversum skriver:

  Ja det är otroligt vad folk går i samma riktning om något blir à la mode. Och 70-talet är på väg tillbka och måste så få göra. Men inte är ”bastuinredning” min grej heller!
  Varifrån kommer alla fluglik? Jag fattar inte…

  • Sophie skriver:

   Tur att byggnadsvård är på modet för tillfället då… 🙂 Jag tycker egentligen att alla tidsepoker har sin charm och sina missar men just att göra det mörkare med furu det har jag aldrig riktigt förstått.

   Vi har en hel del levande flugor också som blir varma nu när vi rivit ner ytskikten i taket. De kryper fram och sen surrrar de runt helt sömndruckna. Överhuvudtaget var hela den sidan av huset full av fluglik och framförallt vingar när vi rev ner originalpanelen. De hade väl krupit in dit för att sova under vintern men sen dött. Ska bli skönt när vi kan täppa till alla de här ingångarna de har för tillfället in i rummen.

 3. Emma Forsbacka skriver:

  På tal om mörka tak så har min syster nyligen tagit över ett radhus efter en gammal tant som målat furutaken mörkbruna! När min syster nämnde att de nog skulle vitmåla taken blev tanten ledsen och sa att då förstör ni ju de fina taken! Smaken är olika=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s