Så här såg det ut och så här förblir det.


Som jag nämnde har Mats bilat bort betongklumparna i Majas blivande rum. Govlet är nu redo för läggning av ett nytt, som fortfarande troligen blir ett trägolv som vi målar med linoljefärg. Såpskurning är enda andra alternativet jag kan tänka mig och även om det är smidigt och troligen inte hade behövt göras speciellt ofta i hennes rum så är det nog ändå lättare med målat. Man slipper flytta möbler då när man ska torka av och jag hade inte haft nåt emot att få måla nåt av golven i huset faktiskt.


Betongen är borta och nu ska inte mer rivas.

Väggen kommer förbli precis såhär bakom gipset som vi faktiskt valt att sätta över. Vi använder inte gips någon annanstans i huset (förutom i badrummet) men på just denna väggen blev det ett bra val. Vi hade tänkt pappspänna över även detta först men i och med att det inte finns något att fästa i varken uppe eller nere vid murstocken och den dessutom blir väldigt varm när vi eldar i kaminen så valde vi gips. Gipsen gör också att vi kan behålla det lilla dörrhålet till höger så det finns kvar för framtiden. Om eller när någon en gång river ner gipsen kan man se ganska tydliga spår av hur köket varit färgsatt och till viss del sett ut. Även de olika materialen som kaklet och masoniten samt delar av den gröna ådringen finns kvar. Ett sätt för oss att ändå bevara en bit av det kök vi rev ut.

Mats har lovat att både spackla och slipa som är nåt av det värsta jag vet, jag tar hand om pappspänningen av de tre återstående väggarna.

Annonser

2 comments on “Så här såg det ut och så här förblir det.

  1. rolf skriver:

    glöm inte tårta till Mats idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s