Tre bra anledningar att ha garderobsdörrar


Vår platsbyggda klädförvaring i tvättstugan fungerar nu såhär efter ungefär ett års användande fortfarande precis så bra som jag hade tänkt mig, om inte bättre. Jag är så nöjd att vi här fick möjlighet att bygga in de funktioner jag verkligen ville ha i tvättstugan. Tidigare har vi inte kunnat göra det men jag har drömt om en sån här tvättstuga länge. Facken till kläderna är perfekta och barnen har lärt sig utan några som helst problem att gå till tvättstugan och klä av sig på kvällen innan tandborstningen och det ligger på sin höjd en bortglömd strumpa på deras rum ibland. Alltså ingen tvätt för mig att samla ihop för jämnan runt om i huset och all tvätt hamnar direkt i tvättkorgen! Likaså går de dit på morgonen och klär på sig och de hittar lätt sina egna kläder. Lite för lätt för Maja dock som är inne i en klädbytarperiod och helst byter kläder 10 gånger per dag och gärna har tre eller fyra lager på sig samtidigt.

Vikningen av kläder är smidig och det är alltid nära att vika in alla kläder direkt när man tar ut dem ur tumlaren och det är sällan det blir liggande tvätt på arbetsbänken till skillnad mot innan när den gärna blev kvar i soffan eller i fåtöljen i vårt sovrum i veckevis eftersom jag verkligen inte gillar klädvikning.


En bild tagen precis när det var klart så det saknas golvlist och facken är betydligt mer välfylda nu än vad de var då.

Vad som ännu idag saknas är dörrarna. Vi har bestämt att det ska sitta skjutdörrar på förvaringen men det var, och är, inget som proriterades framför att få ett fungerande kök och matrum och vardagsrum till exempel. Dels vill vi ha dörrar för att det blir dammigt bland kläderna annars och dels för att det ser mindre rörigt ut med enhetliga dörrar istället för brokiga kläder men även av följande tre anledningar…


Anledning 1 : Ines


Anledning 2: Signe


Anledning 3: Maja, som inte kan beskyllas för att håra ner som de andra två men väl oreda kläderna för jämnan…

Dörrar ska det alltså bli såsmåningom. Katterna lämnar som sagt en del päls även om de är vänliga nog att hålla sig till varsitt fack åtminstone och Maja river ut sina kläder titt som tätt när hon bara måste byta om. Tre dörrar ska det bli, enkla med speglar som passar till skåpen under vasken. Samma färg som dem och snickerierna kommer dörrarna också att få så inte allt bara blir vitt.

Annonser

8 comments on “Tre bra anledningar att ha garderobsdörrar

 1. Mamma skriver:

  Årets bild på Maja 🙂

 2. Lena-Karin Eliasson skriver:

  ha ha vilken surprice…ett tips dock ta 4 dörrr…3 bredare gör att det blir svårare att hitta!..jag har det och ångrar mig att det inte blev 4 smalare istället..gillar din bliogg btw.
  // Lena-Karin

  • Sophie skriver:

   Tack! Ja vi har tänkt på om det ska vara tre eller fyra, jag är bara rädd att det blir för smala med fyra. Vi får tänka över det igen innan vi bestämmer oss.

 3. Mariette skriver:

  Hahaha vilka härliga foton:)
  Trevlig Helg!

 4. Hans skriver:

  Ha någon slags lås på dörrarna. Minsta springa och den ena av våra katter öppnar skjutdörren till garderoben. Sedan gräver man sig ett mysigt litet bo där
  Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s