Vedförvaring så länge.


Efter massor av nyttiga och smarta tips har vi en del att fundera över, många nya uppslag och vi kommer nog hitta på en bra lösning såsmåningom. Tills dess har vi löst det så det fungerar ganska bra faktiskt.


Det är ganska ont om plats för ved.

Vårt största problem är att det inte finns speciellt mycket utrymme för någon sorts vedförvaring alls i hörnet där kaminen står. Vedlårar och större kopparbaljor går bort helt just här hur snygga de än må vara. Eftersom vi eldar varje dag nu och det går en del ved måste det rymmas ganska mycket så veden dessutom hinner ligga inne och bli varm innan man eldar så man får ut så mycket värme som möjligt ur varje vedträ.


Så här blir det så länge.

Nu har vi flyttat in tändstickslådan från tvättstugan där den fungerat som tvättkorg. Här rymmer den ved för en vecka ungefär verkar det som, och då har vi ändå haft riktigt kallt nu några dagar. Där den står ska det senare stå en kakelugn men så länge kan veden förvaras där. Det blir inte smutsigt på golvet mer än lite framför kaminen och i vedkorgen förvarar vi spinkeveden, eller tändveden om man så vill.

Den allra största fördelen med detta är dock att nu måste jag köpa nya tvättkorgar… 😀

Annonser

6 comments on “Vedförvaring så länge.

 1. Louise skriver:

  Är det ont om gott om plats för ved? Om man frågar får man veda! fint ser det ut, inte minst med de fantastiska golvlisterna som bakgrund!

 2. TorpSara skriver:

  Nischen i finhallen för bövelen! Är inte den gjord för ved? 🙂

  • Sophie skriver:

   Nej vi har kommit fram till att där har varit en bakugn trots allt även om vi inte såg spåren av lucköppningen från köket. Vi har däremot nu hittat en bakugnslucka i uthuset och eftersom det sitter en gammal i torpet har den nog suttit här. Vet inte varför de tagit bort den, den blev kanske dålig av sättningar eller nåt. Iallafall är tanken intressant och kanske kan vi lösa det så nu istället. Tack!!

 3. TorpSara skriver:

  Aha! Men då formulerar jag mig så, som gjord för ved!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s