Lite möbler blev det ändå.


Nu när det gått några veckor sedan vi blev färdiga med våra finrum börjar det kännas mer och mer trist att inte ha de möbler vi skulle vilja ställa in där. Nåväl, sofforna är beställda och kommer förhoppningsvis om några veckor, resterande möbler vi behöver söker jag efter på Blocket flera gånger dagligen och sen tog vi en tur ut till torpet jag och Mats när barnen var och roade sig med att mocka stall hos sin mormor. 😉 Vi hittade faktiskt en del möbler som jag ”glömt” bort att vi hade. Observera att jag inte tar detta som ett tecken på att vi har för mycket saker utan snarare att jag borde få spendera mycket mer tid med att gå igenom dem. 🙂


Det fina åttkantiga lilla bordet stod ute i torpet när vi flyttade hit. Klockan har varit min gammelfarmor Hildas liksom skålen och vasen och duken har Mats farmor Elisabet broderat.

Bordet borde vara från slutet på 1800-talet med tanke på dess svarvade ben och nätta utseende. Stämmer förträffligt med min inredningstanke. Extra glad blev jag när det var nästintill svart i färgen eftersom jag haft lite funderingar över hur vi skulle göra med Gammelfarmor Hildas klocka som är svartbetsad. När nu även bordet var så mörkt så bestämde vi oss för att helt enkelt köra på så mörka möbler i vardagsrummet och ta de i ljusare trä i matsalen. I klockan sitter en liten lapp där det står ”Klockan är köpt 20/2 1928 kosta 80 kronor. På Urdepoten.” Just sådant tycker jag är extra roligt, att det finns historia bakom och att man vet när och var något är köpt och var det har hört hemma tidigare. Klockan fick jag för något år sedan och den har hängt uppe och vi har haft igång den från och till (vi glömde vrida upp den ganska ofta eftersom den hängde i rummen vi inte använde) men nu stannar den efter bara en halvtimme ungefär. Jag vet inte varför men jag tror det beror på att den kanske hänger snett så lodet går inte som det ska, väggarna i rummet är ju inte lodräta. Jag ska försöka fixa til det när mer tid finns, skulle den ha gått sönder får jag leta upp någon som kan laga den för vi trivs verkligen med att ha en klocka som slår så som den gör på hel- och halvtimmar.

6 kommentarer på “Lite möbler blev det ändå.

 1. Jessika skriver:

  Vår klocka måste hänga lite snett annars stannar den.

 2. Mariette skriver:

  Vår klocka måste också hänga snett för att gå, den vrider jag upp exakt sju (7) varv. Fler gör att den inte går alls.
  Lycka till, gillar ditt sätta att återbruka de gamla möblerna.

  • Sophie skriver:

   JAg vet inte hur många varv vår ska vridas upp, får nog fråga morfar tror jag. Men nu går den iallafall, fast rakt skulle vår hänga!

 3. MrsUniversum skriver:

  Ett väldigt härligt hörn med lugn och ro (trots tickandet) 🙂

  • Sophie skriver:

   Eller tack vare tickandet! 🙂 Jag tycker just det är ganska rofyllt jag och har en tickande klocka på ovanvåningen också så jag hör den när jag somnar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s