Lilla hallens hyllor.


Det har varit sånt väldigt fokus på våra finrum på sistone och nästan allt krut har lagts på att få dem färdiga men faktum är att jag faktiskt hunnit med att måla klart i lilla hallen och vi har hängt upp krokar och fått till en del förvaring också så nu kan vi använda hallen och det är ofantligt skönt. Hela huset känns större men framförallt renare när vi inte måste gå in genom finingången varje dag med blöta skor och smutsa ner. Nu är finhallen helt tom på käder och skor och fungerar i princip bara som genomgångsrum även om den kommer bli just finingång igen senare.


Så här blev hyllorna. Mycket plats för skor och en egen hylla (den till höger)för barnen att hänga sina kläder på. Tanken är att när de blir större tar man bort det hyllplanet och sätter krokar på väggen lite högre upp istället.

Vi har funderat fram och tillbaka hur man skulle utnyttja utrymmet bäst och det är svårt att få till det. Vi har satt den övre hyllan där vi hänger våra kläder ganska högt för att inte slösa utrymme vid taket. Uppe på det hyllplanet står lådor för extrakläder och annat som kan vara bra att ha där men som inte används dagligen. I ett annat hörn av hallen finns förvaring av mössor och vantar på lagon höjd för oss alla.


Krokarna på plats, hälften åtminstone. Det ska upp en rad till innaför de som sitter där. Vi hade inte fler hemma så jag ska beställa nya att komplettera med. Det är enkla ankarkrokar och de är väldigt bra att hänga på tycker jag.


Anton och Majas krokar är likadana som våra och äntligen kan våra barn själva hänga upp sina kläder och tvingas inte lägga dem på golvet. 🙂 Sant faktiskt för de har inte nått upp innan och nu hänger de upp varje gång eftersom de kan.

Allt i hallen är färdigt av det som ska byggas och målas, det är ”bara” inredning kvar och det är ju hur kul som helst även om det inte alltid är så lätt att hitta precis vad man söker på en gång.

Annonser

8 comments on “Lilla hallens hyllor.

 1. TorpSara skriver:

  Men så tjusigt! Vi har en tanke på en liknande lösning i vår hall, bra att få se ett exempel! Är det där den rena, obrutna vetegrå?

 2. Sommarfågel skriver:

  Åh, va fint. Det måste vara härligt att välkomnas av en sådan entré. Vi har en bra bit kvar innan det är vår tur, men den som väntar på något gott…

 3. Emma Forsbacka skriver:

  Måste vara underbart att kliva in där när man haft så trång hall innan!

 4. MrsUniversum skriver:

  Väldigt vackert + väldigt funkionellt = ypperligt ordnat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s