Stackars logen!


På flygbilden här kan man se hur logen och stallet såg ut när det var i ganska bra skick. Fotot är taget efter 1980 eftersom utbygget på huset är gjort men närmare än så vet vi inte, eller nja det kan ju inte vara mycket senare än det förstås så mellan 1980 och 1990 nångång.


KLICKBART FOTO – för den som är nyfiken!

Från den lilla kupan på taket till logen är det idag rasat. Det är det gamla djurstallet som var beläget i den delen som rasat och den är timrad till skillnad från resten av byggnaden som ”bara” är regelstomme med panel på, det är ju rejäla reglar dock… 😀 Djurstallsdelen finns med redan på skifteskartan vi har som upprättades 1840 ungefär. Då fanns bara torpet och djurstallet. 1905 byggdes resten av logen till med diverse förvaringsutrymmen.

Man ser inte det rasade så mycket från gårdssidan för det ligger bakom den lilla boden men från baksidan syns det tydligt…


Ser ganska så ledsamt ut men just nu finns ingen möjlighet för oss att göra något åt det här.

Mats har stadgat upp den del som var i riskzonen av resten av logen och den kommer nu klara den här vintern utmärkt förmodligen och det känns skönt. Senare ska vi ta itu med det här också, vad det blir av det får vi se, vi har hunnit ändra oss fram och tillbaka flera gånger redan. Vad som är klart är dock att inget av byggmaterialet förutom de trekupiga tegelpannorna som legat på taket går att rädda. Man blir lite nedstämd av att man inte åtgärdade problemen redan innan det gick för långt, det hade gått att rädda med ganska små insatser om man bara gjort dem i tid.

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s