Fredagen den 13!


Idag är det otursdagen och jag ger mig på att skriva om vårt otursförföljda soffköp, eller försök till soffköp. Vi var ju från början ute i god tid, redan i oktober letade vi upp, provsatt och beställde soffor av en butik i Helsingborg. De hade fina bekväma soffor av den modell vi var ute efter till ett bra pris och de kunde leverera när som helst för sofforna fanns på lager. Vi bestämde att vi ville ha dem strax innan jul och det var inga som helst problem bara jag ringde innan så de kunde ta fram dem. Vi resonerade en del kring vilket tyg vi skulle välja men valde sen det tyg som var standard för soffan och det var det som i slutändan ställde till det för oss. När jag väl ringde och ville hämta dem visade det sig att av våra två bokade soffor stod bara en kvar på lagret, den andra hade ”försvunnit”. Säljaren lovade dock att det skulle komma in nya soffor redan veckan efter, alltså i mellandagarna, och då skulle han fixa så vi fick dem hemkörda gratis som plåster på såren. Just den förseningen gjorde ärligt talat inte oss så mycket eftersom rummen inte var helt klara och vi nu slapp förvara sofforna fram tills dess.

På onsdagen veckan efter ringde jag för att dubbelkolla då DHL inte hört av sig och då visade det sig att de inte skulle komma några nya soffor med det tyget överhuvudtaget. Butiken hade fått in flera reklamationer på tyget och bestämt sig för att byta leverantör. Alltså stod vi plötsligt helt utan soffor! På sätt och vis var det ju förstås ändå skönt att vi inte fått hem soffor som vi sen blivit missnöjda med och fått reklamera men ändå. Efter många och långa samtal med butiken lyckades de stoppa fakturan som blivit skickat fast vi inte fått sofforna och sedan bokades vår beställning av helt. Vi fick besked på att det skulle komma in soffor med det nya standardtyget i mitten av januari och den tjej jag pratade med skickade en bild på tyget. Vi bestämde att hon skulle höra av sig när sofforna kommti så skulle vi åka och titta på dem. Sen tittade vi närmare på tygprovet på fotot och kom fram till att det troligen inte alls var den textur vi ville ha. Tyget som de ersatte med var grovt, nästan som juteväv och beigegult medans det vi valt från början var ett tyg av linne och bomull som var beigevitt.


Klassiska Howardsoffor vill vi ha och detta är både soffan och tyget vi först valde.

I måndags bestämde vi oss för att åka ner och titta på tygproverna igen och se om vi kunde lösa det snabbare. Vi ville inte vänta på att de nya kom hem bara för att konstatera att det var fel tyg och sedan behöva specialbeställa ändå. Nu hittade vi ett tyg som vi gillade med rätt känsla, dock ganska mycket mörkare än det första. Vi hade med en bit tapet idag och jag är ganska säker på att sofforna kommer passa bra till. Egentligen betalar man extra för att få annat tyg på sofforna än standard men butiken bjöd på detta på grund av strulet, nu är beställningen gjord och beräknad leverans är på en annan speciell dag… nämligen skottdagen!

Vi får väl se om det stämmer, vi hoppas på det och att oturen nu vänt så vi snart kan sitta i vårt vardagsrum och njuta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s