Fönsterbrädor och klisterremsor.


Vi hade tänkt att fönsterbrädorna skulle gå i nivå med karmen så att man på sommarhalvåret fick en bredare fönsterbräda, genom att göra hål längs med karmen skulle man ändå kunna sätta fönstertejpen och dessutom få upp värme från elementen till fönstret för att slippa eventuellt kallras. Så blev det nu inte utan vi sänkte istället brädan en liten bit så tejpen går att sätta ändå. Jag ville definitivt ha brädor då jag vill kunna ha saker i fönstren hela året även när innanfönstren är på plats. Väggarna är inte tjocka nog för att det ska bli någon smyg kvar när innanfönstren sitter i och karmarna är ju gjorda efter väggtjockleken.


På brädan har Mats satt en list med samma profil som bröstlisten runt rummet som dekorativ avslutning och för att göra brädan lite tjockare. Den är två tum men ännu lite mer tjocklek gjorde ingenting. Enkla konsoller håller fast den på plats.


Brädorna ger ett markerat avslut till fönstret och dess foder och döljer delvis elementen på ett bra sätt även om de rörmokare vi känner inte håller med om just det!

Fönsterbrädorna fick sin sista strykning färg i onsdags så idag (fredag) kan jag förhoppningsvis ställa saker på dem och det ska bli så roligt!

Annonser

4 comments on “Fönsterbrädor och klisterremsor.

 1. Angelica skriver:

  Vad fint det blev med den detaljen på fönsterbrädorna!!! Vad ni kan ni!!!! Kram och ha en bra helg!!

 2. Johanna skriver:

  Hej, jättefina fönsterbrädor!!! Gjorde ni hål i fönsterbrädan för att värmen skulle kunna stiga upp mot fönstren, eller funkar det bra ändå?

  • Sophie skriver:

   Hej och tack! Nej vi har inga hål i fönsterbrädan. Vi pratade om det fram och tillbaka och bestämde oss för att testa utan och se om det fungerade och gjorde det inte det kunde vi göra hål i efterhand. Än så länge har vi inte märkt av något behov av ventilationshål för elementen och vi har haft fönstren på det viset under snart ett år. Så som svar på din fråga så verkar det fungera bra ändå. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s