list på list på list…


Lite bakåt i tiden men vi har ju gjort lite som jag inte visat. Till exempel satt listerna vilket inte är Mats favoritsysselsättning även om det blir superfint. Det är krångligt när väggarna inte är raka och hörnen ur vinkel.


Första listen är på plats. Man kunde nöjt sig med denna, den är ungefär 14 cm hög.


Mellanbrädan på plats även den cirka 14 cm hög.


Bröstlisten ditspikad och nu är listen komplett. Bröstlisten är 6 cm.

Rummen blir väldigt lika de rum vi gjorde i vårt första hus men vi var så väldigt nöjda med dem och jag har saknat dem väldigt mycket. Här tycker jag dock att vi totalt sett får ihop en bättre helhet. Tapetvalen är bättre (eller samma då då 😉 ) och detaljerna på snickerierna är bättre och mer ”korrekta”. Vi har dessutom ett golv här som är tidsenligare än den massiva fiskbensparkett som låg i första huset. Där låg ett fernissat brädgolv under den såg vi när vi lagade vid ett element men vi behöll parketten och det ångrar vi verkligen inte. Även om den var ett senare tillskott till huset var den ett gediget hantverk och vi tyckte väldigt mycket om den när den blev slipad och oljad. Här passar dock det brunfernissade golvet in snäppet bättre.

Den allra största skillnaden är ändå våra fönster. Fast vi la så mycket energi på allt omkring i även de första rummen så behöll vi de kopplade 40-tals fönstren, det var inget fel på dem och det fanns ingen annan anledning att byta än den estetiska så då lät vi bli. Vi såg när vi rev att det suttit mycket större fönster tidigare och troligt är väl att de varit likadana som vi nu har på detta huset. Vi är så väldigt nöjda med våra fönster här, de gör verkligen skillnad och jag är glad att vår fönsterhistoria löste sig till slut och att vi nu har fönster som vi är glada över och som är ett smycke för huset.

Annonser

2 comments on “list på list på list…

  1. Älfgärdet skriver:

    Åh så snyggt det är med dessa höga socklar. Jag gissar att ni har en ganska rejäl takhöjd. Ni har verkligen ett projekt som heter duga med tanke på exteriören då ni övertog huset. Lycka att kunna hitta tillbaka till dess ursprung!

    • Sophie skriver:

      Takhöjden är faktsikt ”bara” 2,60 så det är inte jättehögt. Men det räcker för att kunna ha lister av den här sorten förstås. Vi tycker också de är fantastiska och det är så kul att ha satt upp såna igen nånstans. Jo det är ett stort projekt men kul som bara den! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s