Lilla hallen, groventrén, nya hallen, andra hallen, köksingången…


Kärt barn har många namn och den här hallen är verkligen omtyckt och saknad! Vi har saknat en hall till vardagsbruk ända sedan vi flyttade från Strömsnäs. Ekenäs hade bara en ytterdörr på bottenvåningen och eftersom grovingången fanns i källaren men det inte fanns någon trappa från källaren och upp i huset (vilket skulle blivit av om vi bott kvar och som de nya ägarna har fixat till nu så det är betydligt mer praktiskt) så var det rätt tjåligt att gå ner och ta av sig där nere och sen få ta på skor och gå runt huset upp. Arbetskläder blandades med finkläder och både våra och våra gästers kläder hängde i en salig röra i den enda hall som fanns. När vi sen flyttade hit fanns det två extra dörrar på utbygget men den ena hade svällt igen så hårt av all fukt att vi inte ens fick upp den med kofot och mycket våld när vi skulle riva och den andra ledde in i det rötskadade pannrummet. Ingen av dem var något tilltalande alls och vi rev ju dessutom snabbt hela utbygget. Sen byggdes det nytt men när det väl kom till inredningen var det badrum och tvättstuga som prioriterades och hallen fick vänta. I slutet på september gav vi oss på mellanrummet (det gamla badrummet) och sen blev det äntligen hallens tur och nu är den klar för användning.


Fram till den 28 september såg det ut så här och det är ju en inte alltför upplyftande syn.


14 november hade vi kommit en bit på väg med både golv, tak och väggbeklädnad, sen fokuserade vi på vardagsrum och matrum ett tag och det blev paus på hallen.


4 december hade både elektrikern varit här och kopplat in lampa både i hallen och i mellanrummet och Mats hade hunnit få upp hyllorna vi har funderat fram.

Lampan är en gammal från Ikea. Mats köpte den för ca 12 år sedan ungefär och jag gillar den faktiskt. Jag har funderat på att måla om den dock i engelskt rött kanske bara för att den ska synas lite mer. Mats tycker vi ska byta för han har upptäckt att han slår i den när han sträcker upp armarna och tar av sig tröja eller sånt i hallen. Vi får se om vi hittar nåt annat lämpligt.

Annonser

2 comments on “Lilla hallen, groventrén, nya hallen, andra hallen, köksingången…

  1. Gela skriver:

    Intressant att följa hur ni gör. Intressant att se hur ni bygger hyllor får så mycket inspiration härifrån. ha en fin fin helg/Gela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s