Fönsterfoder utvändigt


Mats hade en stund över och satte upp några av fönsterfodren utvändigt. Det är superkul att få se även den detaljen komma på plats och huset ser väldigt annorlunda ut när man får en färdig inramning runt fönstren. Vi har använt samma profil som på understycket vi hittade på vinden i huset i Strömsnäsbruk och på det kunde man se att profilen på fodren varit samma profil som vi hittade på en del snickerier invändigt i Strömsnäs och det är även samma profil som vi hittade i hallen här så det känns helt rätt att använda den.


Profilen på understycke och foder samt avslutet på understycket som även det är kopierat från biten vi hittade i Strömsnäsbruk. Alla snickerier är målade två gånger så sista stryknignen får göras till våren på plats, då täcks spikskallarna också. Fodren är 120 mm breda.


Ett fönster färdigt, nu blir man ju bra sugen på att renovera även bågarna på bottenvåningen för de ser ganska risiga ut. Det saknas ett litet fönsterbleck i plåt som ska följa kanten på understycket och som när det är målat inte kommer att synas alls i princip.


Här ser man att även det lilla fönstret under takfoten fått foder och understycke.

Annonser

4 comments on “Fönsterfoder utvändigt

 1. Stella skriver:

  Fint! Och finstämda färgnyanser!

 2. Joel skriver:

  Hej, och grattis!
  Du har vunnit ett paket med byggnadsvårdsmaterial från Länsmuseet Gävleborg! http://byggnadsvardgavleborg.blogspot.com/2011/11/vi-har-tva-vinnare.html

  Maila över Din adress så kommer paketet med posten =).
  Bästa hälsningar, byggnadsvårdarna på Länsmuseet Gävleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s