Nåt riktigt trist men väldigt bra!


Ett stort arbete, och en stor börda för oss, är avklarat. I veckan som gick hade vi en firma här som grävde en helt ny trekammarbrunn med infiltration och allt. Alltså trist på så sätt at det inte är vidare mycket att blogga om, inte mycket kul med det alls och trist att vi alls var tvunga att göra det men ofantligt skönt att nu ha det gjort inför vintern. Vi har haft stora problem med avloppet då den ”infiltration” som fanns var helt igensatt och brunnen fylldes på med vatten utifrån så fort vi tömt den.

Nu har vi ett fullt fungernade system som även är bättre för miljön, det tidigare släppte ju ut allt rakt ut bara. Det är verkligen en stor lättnad!

Vi hade kommunen här redan i våras och har haft allt klart med tillstånd och sånt sen dess och nu är det alltså klart och vi slipper tänka mer på det. Nu ska bara ”korven” över infiltrationen sjunka ihop och jämna till sig och sen ser det nästan ut som innan där den är nergrävd.

Trevligt är också at nu är den gamla avloppsbrunnen borttagen, den som var så praktiskt placerad en meter utanför köksdörren!! 😀

Annonser
Detta inlägg postades i Gården.

10 comments on “Nåt riktigt trist men väldigt bra!

 1. MrsUniversum skriver:

  Ja, det måste verkligen skönt med fungerande avlopp. Sån´t som inte syns kan vara nog så vikitgt. T ex är husets olika system och stomme minst lika viktig som tapter eller målarfärg 🙂

  • Sophie skriver:

   Ja verkligen! Håller med om det där och gillar inte ”byggnadsvård” när man bygger modernt under för att sen sätta upp tapeter från lim-och handtryck. Personligen tycker jag det är tvärtom, mycket viktigare vad du gör med husets stomme än vilka tapeter eller kulörer du väljer.

 2. TorpSara skriver:

  Vad betalade ni för det jobbet Sophie? Min käre, men lite snåle tidsoptimist tror att han ska fixa det själv. Jag tror inte det… 🙂

  • Sophie skriver:

   33 000 ink rotavdrag och allt material. Är så glad att Mats (som har flera egenskaper som är identiska med Pers 😉 ) till slut bestämde sig för att lämna bort det. Vi kunde göra massor av annat under den tiden istället och det var det sannerligen värt!

 3. Angelica skriver:

  Skitkul!! Haha! Skämt och sido, skönt att det är gjort!!
  Ha en skön helg! Kramen!

 4. Hej Sophie! Vi hade exakt likadant hemma hos oss när vi flyttade till vår gård. Den gamla brunnen låg precis utanför köksdörren och utsläppet rann direkt ut i den ena hagen. Nu har vi också en ny brunn nergräven en bra bit ifrån huset, men vi hade halva gårdsplanen uppgrävd när vi höll på. Ha en trevlig helg! Hälsningar Ing-Mari

 5. Sophie skriver:

  Vad skönt att få en sån grej gjord nu innan vintern. Och jag tycker visst att det är något att blogga om! Om man som jag läser bloggar för att se och lära (och har en gammal trekammarbrunn med igenkleggad infiltration) så är det precis sådana här inlägg man vill se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s