Wederslöfs Byggnadsvård


Förra söndagen var vi på utflykt till byggnadsvårdsdagen på Wederslöfs herrgård. Vi har aldrig varit där innan men det var en trevlig liten butik med sortimentet som brukar finnas i byggnadsvårdsbutiker, varken mer eller mindre. De sålde Ottossons linoljefärger och Ovolins äggoljetempera, Eskilstunas kulturbeslag och falu rödfärg. Sen sålde de också ekoisolering och det var mest intressant för oss.

Vi köpte en bal och sen höll vi på att få lämna kvar barnen för balen var större än vi trodde och gick knappt att få in i bagaget. Till slut gick det ändå och vi kom hem allihop på en gång. Isoleringen ska användas till de ytor på ovanvåningen som inte har några träväggar alls nu sen vi flyttat om fönstren. Eftersom det tidigare i kuporna satt ett fönster i mitten men vi ändrat så det blir som ursprunget med två fattas det vägg mellan fönstren numera. Det räcker förmodligen med en bal för det är inga stora ytor. Vi ska ha isolering till de andra fönstren också där vi byggt igen eftersom de som satt i var bredare än våra.

Butiken hade tre olika sorter till salu tror jag men vi köpte den här: Pavaflex. Det fanns två nästintill lika där den ena kom från Danmark och den andra från Tyskland och en var blekt och en inte. Vi köpte den oblekta, den var också något billigare.


En bal isolering, förhoppningsvis räcker den precis.

Förutom själva butiken fanns det möjlighet att fika och sen var där några utställare som visade upp sig. Inga direkt intressanta för oss dock. Fanns ett par timmermän, en arkitekt, ett snickeri, ett kulturbygg och nån mer.

Evenemanget är årligen återkommande så kanske åker vi dit nästa år igen.

Annonser

2 comments on “Wederslöfs Byggnadsvård

  1. elisabet skriver:

    Tack för en trevlig blogg, som jag följt sedan ett par veckor! Visst är det härligt att det kommit nya material på marknaden! Material som man kan ta i! Vi har just isolerat vårt hus och haft stor hjälp av Cremab, som har representanter över hela Sverige! Superduktiga kollar som är mycket hjälpsamma!

    • Sophie skriver:

      Ja lindrev och linisolering är onekligen trevligt att handskas med. Det är cellulosa också, som vi isolerat vinden med, till skillnad från standard isolering som inte alls är trivsam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s