Varmare och varmare


Sist Evald var här och drog värme var det höst och nära till vintern. Vi hade som lägst 9 grader i huset när vi vaknade på morgonen och det var verkligen inte roligt att gå upp ur sängen. Förra veckan drog han igång sista delen av värmeinstallationen och det är verkligen skillnad på att få det gjort sommartid. Elementen har ju inte behövts på länge ändå och att vi har hål ner i grunden i vardagsrummet spelar liksom ingen roll… det fläktar ju snarare lite extra istället för drar svinkallt och sen är vi ju ute så mycket mer vilket också gör att vi inte drar runt sågspånet på samma sätt son då så städningen blir lättare… sen kanske det gör ytterligare lite skillnad att vi inte har 7 katter varav 5 var odrägliga ”tonåringar” vid den tiden! 😀

Det största problemet nu är väl isåfall att vi just nu gör allt på en gång känns det som och att vi har det lätt kaosartat i flera rum där det dras rör och vi har ju fått flytta möbler och ändra om överallt.

Golvet i vardagsrummet och matrummet är en parkett från 60-talet och den hade vi inte tänkt behålla i vilket fall så det gör oss inget att vi nu fått såga sönder den. Under den låg papp och masonit och underst ett brädgolv likadant som de vi har hittat i övriga huset. Detta kommer vi också byta ut eftersom det här handlar om vårt vardagsrum och golvet är proppfullt av hål från spiken som masoniten satt med och aldrig varit synligt, det är ett undergolv och för att ge oss möjlighet att sätta i fönstren i rätt storlek måste vi sänka golvet även de 3 centimetrarna, vi kan alltså inte lägga ett nytt golv ovanpå.

I tisdags blev han färdig och nu har vi alltså ett komplett värmesystem inför vintern. Det känns väldigt bra och det blev väldigt bra. Elementen vi har köpt är små och nätta och nu när man kan se vissa av dem tillsammans med de nyupptagna fönsterhålen ser man att de passar in.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s