Husets baksida


I måndags började Mats semester, han ska vara hemma i sex veckor och på den tiden har vi tänkt hinna en hel del. Än så länge går det väldigt bra!

Mats körde igång redan på lördagsmorgonen klockan 8 med husets baksida som var den första att panelas. Det första som gjordes på den sidan var att ta upp fönsterhålet men det gjordes redan under veckan och sedan började vi pappa och Mats satte upp spikläkt.


Fönsterhålet upptaget och justerat till rätt storlek.


Vindpapp häftas upp direkt mot timret och vi gör det noga och med stora överlapp så det verkligen ska bli tätt, på pappen slås spikläkten.


En del av väggen är panelad och nu börjar det likna nåt, här kan man se storleken på pardörren till köket och även storleken på fönstren på bottenvåningen.

Efter att Mats kommit så långt med panelen tog han ur fönstret i kupan där uppe. Här ska istället sitta två fönster och med hjälp av spår i stommen vet vi var de har suttit och vi kunde även bekräfta att de bågar vi hittat på logen är de rätta eftersom karmyttermåttet på dem stämde med hålen.


Ett stort hål blev det när både det gamla fönstret var urtaget och de ursprungliga hålen var upptagna på sidorna. I ovankant på hålet kan man här se en liten bit stomme som sticker ner och med hjälp av den kan man också se hur stora de ursprungliga hålen varit.


Här kan man se hur det blir med två fönster, Mats har byggt upp en ny vägg mellan men den är inte gjord i massivt trä utan här har han satt reglar och sedan kommer vi isolera med linisolering från insidan.

Huset är timrat överallt utom i kuporna som är byggda med stomme och sedan brädor liggande och stående. Mest fascinerande var att när vi fick två fönster i kupan blev det enormt stor skillnad på rummet från insidan. Även om man vet att det är en synvilla så känns och ser rummet ut att vara mycket större och bredare än vad det var tidigare.


Nästan klart på baksidan. Här kan man lättare se hur det blir med de nya fönsterhålen.

I och med att vi redan innan Mats påbörjade sin semester hade kommit en bra bit på det vi tänkt göra och det har fortsatt gå fort så har vi kommit mycket längre än vi trodde att vi skulle ha gjort. Baksidan var helt klar och ställningen nerplockad på förmiddagen på måndagen och en sida var alltså klar redan på första riktiga semesterdagen!

Annonser

2 comments on “Husets baksida

  1. stella skriver:

    Vad bra jobbat! Så fint och ”riktigt” det kommer att bli. Spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s