Dag 9!


Innan vi tog midsommar hade vi lite mer på agendan så tisdagens arbete bestod i att forsla bort rivningsmaterialet och för Mats del var det nedtagning av tegelinramningen runt ytterdörren. Jag slutförde mitt uppdrag med bravur men för Mats gick det sämre. 🙂


Längre än så här kom han inte under den tid han höll på med kofot och hammare och vi är oändligt glada att inte all tegel satt som den här. Här bjöd det på rejält motstånd och teglen som sattes upp för över 50 år sedan ville inte lämna fasaden lika lätt som den tegel som sattes upp under mitten på 70-talet.

En bilmaskin kommer krävas och därför får teglen sitta lite till innan vi ger oss på att få bort den helt. Jag gav mig på att köra sista lassen till tippen för denna gången. Jag samlade upp i säckar och räfsade runt huset.


Ställningen ligger kvar och en del material, till exempel en stor hög med brädor till höger som även den ska bort men det hann jag inte under dag 9.


Den gavel som vetter mot vägen hann bli helt städad och det ser riktigt prydligt ut. Skönt både inför midsommar då vi hade goda vänner här och inför fortsättningen när man slipper snubbla på skräp.

Annonser

3 comments on “Dag 9!

 1. diskoper skriver:

  Otroligt vad fint timret är! Det är ju knappt någon såt alls.

  • Sophie skriver:

   Nej eller hur! Det är som på toaletten på lantcaféet vi var på såg du det eller var det bara Sara? Beror väl troligen på att det inte är stockar utan mer breda plank kan tänka.

 2. 🙂
  Vi har inte bestämt exakt hur resten på andra huset ska se ut, men det blir nog brunröda spröjs och någon typ av ljusljusgrå på foder och sånt, typ som dörren men kanske aningens ljusare.. Men vi är inte där än så vad som helst kan hända!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s