Framför spisen.


Plattorna som ligger framför vedspisen är lagda och fogade. Tyvärr kunde vi inte använda de plattor som var gamla och låg framför vedspisen på ovanvåningen fast dessa var lagda löst så man kunde plocka upp dem. Vi hade tänkt använda så många av dem som möjligt och komplettera med de plattor som blev över från badrumsgolvet. När jag tog upp dem visade det sig dock att dels så var det några som var sönder så det blev bara 6 kvar att använda och dessutom skiljde de i storlek ett par millimeter mot de andra nya plattorna. Detta skulle medfört att vi fått väldigt ojämna fogar och det kändes inte bra. Vi har sparat dem och kan kanske ha dem till något annat längre fram. Det var liksom inte värt besväret när ingen människa hade sett skillnad när de väl låg där mer än att det sett ojämnt ut med fogarna. De nya plattorna och de gamla är helt identiska i färgen.


Innan fogning. Även här har vi lagt plattorna intill varandra med väldigt smal fog som följd.


När fogen kom dit blev det helt men också väldigt mycket tydligare rutigt. Här är fogen vi valt mellangrå.

Att ha stenplattor framför spisen gör att golvet där är kallare än i resten av köket. Plattorna ligger också direkt på det uppgjutna fundamentet och får således kyla underifrån. Nu på sommaren är det ganska skönt med ett svalt golv under fötterna och i vinter får vi väl ha strumpor på… värre tycker jag inte problemet är.

Annonser

2 comments on “Framför spisen.

  1. Asta skriver:

    Så har vi det också. Men med en ouppvärmd källare så har man alltid varma inneskor på sig på vintern så det blir inte så stort problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s