Det blir aldrig som man tänkt sig.


Vi hade planerat bra tyckte vi. Vi fixar till skafferiet och sen använder vi det till förvaring under köksrenoveringen, diskar i tvättstugan och sätter ugnen samt hällen i nya hallen. Kylen och frysen som hittillls stått på golvet i köket skulle få sin nisch fixad nu innan vi rev ut köket också så att de var ur vägen, visserligen långt ifrån det optimala stället att ha dem på under tiden man river och bygger men ändå en fungerande lösning. Vi tänkte ta köket lite i etapper så vi kunde behålla den väggen som vasken och spisen/ugnen var mot så länge det gick och således vara utan kök under så kort tid som möjligt. För att komma igång med nischen började Mats riva ner väggen och ta bort den gamla dörren in till skafferiet.


Det är den här väggen som Mats rev ner. Dörren till höger är den gamla skafferidörren och den till vänster går till gamla badrummet.

Vi visste ju att den här väggen tidigare bara haft ett dörrhål, eftersom gamla badrummet och skafferiet tidigare varit ett större utrymme, men inte var. När Mats började riva insåg vi att det varit mitt på väggen vilket innebär att det bara finns små snuttar av originalvägg kvar längst ut på kanterna. Alltså blev det ett stort hål och plötsligt hade vi öppen planlösning i köket…


Ingen vägg kvar mer än på sidorna och lite upptill.

Eftersom Mats tog ner hela väggen till köket rök också en bit av väggen till det gamla skafferiet. Spåren syns i mitten mellan skafferiet och badrummet. Till höger på trägolvet ska kylen och frysen stå och bakom dem finns alltså skafferiet. Det nya virket som syns är baksidan av pärlsponten i skafferiet. Det röda golvet är klinker och betong under plastmattan (gamla badrummet) och det ska bilas upp och tas bort så vi kan lägga trägolv.


Det är en viss skillnad på denna bilden…


…och denna bilden. Och det är inte bara att Maja är med som jag tänker på!

Det är väldigt ovant att det är så öppet i köket. Vi har även flyttat kylen och frysen till matrummet vilket gör att golvytan blev väldigt mycket större än innan. Vi som gått genom den smala dörren in till gamla badrummet hela tiden har nu inte ens nån vägg där. Det ska bli ett vanligt dörrhål när det är klart och bredvid alltså nischen för kyl och frys. När Mats rivit ner hela väggen bestämde vi oss för att vår planering inte kommer hålla. Vi kan inte hålla på och småhatta fram och tillbaka för vi kommer inte vinna något på det. Därför rivs nu hela köket ut på en gång och vi får klara oss på ett provisoriskt.

Annonser

4 comments on “Det blir aldrig som man tänkt sig.

 1. Angelica skriver:

  Oj oj! Ibland blir det helomvändningar i tänket! I det här fallet en bra tanke ändå känns det som, även om det blir jobbigare under tiden!
  Men det fixar ni säkert bra!! Och snabba brukar ni ju vara!!!!
  Ha det fint!

  • Sophie skriver:

   Ja det är en bra tanke för det blir bättre och effektivare, vi får se hur snabbt det går den här gången… det gäller ju att under en kortare tid prioritera bort en massa annat för att bli fortare klar.

 2. TorpSara skriver:

  Tips för provisoriska kök: Gör det inte ALLT för provisoriskt. Försök installera det så bra du kan. Det är lätt att tänka ”äh, det får bli det de blir” men man vinner sååå mycket på att ändå kunna laga mat på ett hyfsat bra sätt.

  Jag hade arbetsbänk, spis och en vattendunk med kran på vid matlagningen. Kastruller och stekpanna och knivar på plats (i en bokhylla) etc så jag slapp springa och hämta varje sak. (en sån här investerade vi i, väl använd även efter! http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80035920)

  Disken var också ganska permanent med torkställ och funktionella brickor etc. (Har ni installerat diskmaskinen förresten?)
  Det gör att man pallar en månad eller två utan kök. Annars blir det väldigt slitigt och tröttsamt och dålig mathållning och det gör ingen glad.

  • Sophie skriver:

   Vi har försökt få det ganska praktiskt och det funkar rätt bra nu, fast än så länge har vi en hel del saker stående framme i vardagsrummet men vi jobbar på att få in dem i skafferiet. Vi har tagit köksbordet och ställt bordsugnen på, då finns det lite arbetsyta bredvid också. Sen har jag en ställning med plastbackar från Ikea som jag har som skafferi för tillfället och det är smidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s