Knutar och sockelbräda


Lie arbete utomhus har Mats också hunnit med. Detaljer som gör att det ser så mycket trevligare och mer färdigt ut. Utbygget har fått sockelbräda och knutar. Sockelbrädan är två tum tjock och något snedsågad i både ovankanten och nederkanten för att gynna vattenavrinningen. Den är inte lika bred som den som sitter på huset men vi har medvetet valt att göra den smalare för att utbygget är mindre. Sockelbrädan på huset ska få samma dimension som den som är original och sitter kvar under teglet. De bitar vi hittills fått fram av den har tyvärr varit ruttna så vi kan inte behålla originalbrädan. Det beror helt och hållet på att de satt betong på grunden som stängt in fukt mot brädan. En del av syllen har också tagit stryk av detta. Därför kommer det bli en ny men likadan sockelbräda vi sätter dit och inte samma.


Här ser man originalsockelbrädan som sitter på själva huset. Den är en tum tjockare än panelen och ger precis som en utanpåliggande golvsockel på inredning intryck av att huset står stadigt.

Knutarna på utbygget består av en femtums och en sextums bräda. Hyvlade men annars bara helt släta. De och sockelbrädan ska målas i samma färg som foder och takfotstassar senare. Alltså i den mellangröna färgen.


Trevligt. Lite puts på grunden också så blir det riktigt bra. Frigoliten känns inte så sekelskifteskorrekt.


Vad jag längtar tills jag får börja måla här på utsidan och se hur det blir.

Annonser

One comment on “Knutar och sockelbräda

  1. Emma Forsbacka skriver:

    Ser mycket fint ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s