Snickerier i tvättstugan


Jag blir lika nöjd varje gång snickerierna väl kommer upp nånstans där vi håller på. Dels för att det är så nära slutet på renoveringen/bygget då och dels för att det blir så stor skillnad. I tvättstugan blev det lika bra som i badrummet och det är samma profiler och bredder vi använt här. Framförallt skåpet vi byggt blev så väldigt annorlunda när govlsockeln kom dit. Det är nåt speciellt med utanpåliggande sockel, det ger en tyngd åt skåpet på nåt vis. Det står stadigt och rejält på golvet.


Det är skillnad på det här…


…och det här! Ber om ursäkt för den mörka bilden… jag har tyvärr för mycket solljus rakt in i tvättstugan! 😉

Snickerierna gör rummet komplett. Det saknas ett par detaljer i tvättstugan men listan är kort på det som ska göras klart. Två skurklossar, en fönsterbräda, en ventil, en blandare och slutligen skjutdörrarna till klädförvaringen.


Jag är jättenöjd med att vi valde att göra en 45 gradig kant på skåpet. Det blev superbra, speciellt när sockeln kom dit.


Sätta lister det kan Mats… och mycket annat förstås. 🙂

Det är väldigt speciellt att veta att vi själva hyvlat de här listerna från rått virke och sedan målat och satt upp dem. Inga halvfabrikat eller helfabrikat här inte. Inte vad det gäller listerna iallafall.

Det ena fönstret, det framför vasken, är helt färdigt för där ska inte sitta någon list framför eftersom vasken går upp en bit över fönstret. Fodren har Mats satt mot bänkskivan bara. Det andra fönstret väntar på en profilfyvlad bräda i nederkant som avslutar smygen/fönsterbrädan och som fodren kan vila mot. Mats har spikat dit alla foder helt utom överstyckena. Ofta är det så att de krymper litegrann efterhand och därför har han bara slagit i de spiken till hälften så när virket satt sig kan han ta ner dem och justera vinkeln så de sluter tätt mot de stående fodren.


Här ser man att brädan under fönstret saknas.


Saknas en blandare kan man kanske tycka…

Den där blandaren den kommer vi inte överens om. Mats tycker vi ska välja en vanlig standard som är ganska hög så man får in spannar och sånt under. Jag vill ha en som visserligen är hög men som är fin också. Jag tycker många av de moderna är så klumpiga och gärna den delen som sitter i vasken där vredet sitter är stor och överdimensionerad. Problemet är att jag inte kan hitta en fin till ett vettigt pris. De är dyra de jag har hittat. Det finns en billig på Ikea men vi vågar inte köpa där efter att vi både här på bloggen och på andra ställen hört negativt om deras kvalité. Det börjar bli bråttom också… innan vi river köket måste det finnas en blandare i tvättstugan för det blir ju där vi får diska sen ett tag.

Annonser

5 comments on “Snickerier i tvättstugan

 1. Mari Eriksson skriver:

  Helt otroligt fin tvättstuga ni har gjort!!!

  Allt gott!

  Mari

 2. TorpSara skriver:

  Nu är jag ju djupt partisk, men den är ju helt fantastiskt vacker!

 3. Sophie skriver:

  Kan bara hålla med er 😉 Tack så mycket!!

 4. Maria skriver:

  Hej, golvet i tvättstugan gör verkligen sitt till. Detta är en typ av golv som jag skulle kunna ha i köket. Vilket fabrikat, vilka plattor är det. Är det beige-grått eller? Svårt att se detaljer på bilderna. Är du själv nöjd med golvet?

  Hälsningar, Maria i Sörmland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s