Nästan klart…


Japp nu äntligen är det nästan helt klart i badrummet. Det saknas fortfarande två skurklossar och en fönsterbräda under fönstret. (Mest för att vi inte kunnat bestämma oss för hur fönsterbrädan ska se ut.)

Listan på vad som saknas i badrummet eller vad som ska göras där inne är nu väldigt kort…

1. Skurklossar
2. Fönsterbräda
3. Lucka med spegel till skåpet ovanför handfatet
4. Stryka dörren en gång till med lite mörkare lasyr
5. Måla sista strykningen på två små täcklister
6. Sätta upp badkarsblandaren

Det är bara 6 saker… inget mer! och badkarsblandaren räknar jag egentligen inte med på vår lista eftersom det är Niklas som har hand om den och ska se till att den hamnar på väggen nån gång.

Det känns nästan overkligt att vara så nära målet. Vi har ju hållit på med det här utbygget sedan vi flyttade hit nästan och det har känts evighetslångt och väldigt stort och avlägset att komma till slutet men nu är vi faktiskt där.


Det här fotot motsvarar närmast det hörn där vi idag har badkaret. Det är på samma ställe fast vi byggde inte det nya utbygget lika brett så badkaret står idag nog nånstans mitt på golvet framför trappan på detta fotot skulle jag gissa. (Fast det är ju ett helt annat golv förstås eftersom vi rev allt och byggde helt nytt)


Golv och stomme på plats och tak över huvudet. Usch vad det kändes som om det var långt kvar då… och ändå hade vi kommit en bra bit på väg.


Ytterligare lite mer färdigt. Panelen har börjat komma på plats. Alla tätskikt är klara och spikläkten uppe.


Och nu är vi här! Det känns väldigt bra att ha kommit så här långt och nu ha ett badrum som vi verkligen trivs med.

När vi är 100% klara kommer ett utförligare före/efter inlägg.

Annonser

3 comments on “Nästan klart…

 1. Maria skriver:

  Åh vad skönt! Ni får verkligen tänka på att njuta där inne nu, trots att ni rusar vidare med nästa renovering så är det här färdigt. Det är väldigt fint och ser så naturligt ut, det hade faktiskt kunnat se ut så här, från början, utom att ni ställt in badkar o toalett förstoss… =)

 2. Patrik skriver:

  Hej, jag hittade ert fina badrum då jag sökte inspriation till vårt, vi ska också ha rödrutigt golv. Har ni valt röd eller vit fog, eller annan färg, svårt att se på bilden. Jag tänker att vit borde riskera att bli smutsigare men samtidigt sade vår plattläggare att om vi skulle välja röd så riskerar de röda plattorna att se så stora ut och ta över intrycket. Vad tror ni? Mvh / Patrik

  • Sophie skriver:

   Hej och tack! Vi har valt ljusgrå fog. Det är samma fog som vi använt på väggaran i duschen. Denär så nära vit man kan komma utan att vara vit. Vi valde ljusgrå eftersom våra plattor från Byggfabriken inte är glaserade och mörk fog kan då missfärga de ljusa platttorna. Den blir visserligen lättare smutsig men då jag antingen skurar med skurborste eller svabbar av golvet men vatten och linoljesåpa minst en gång i veckan hinner den inte bli det.

   Jag tror inte ni skulle tänka på att plattorna tog över om ni valde röd fog om ni hellre vill det. Vi hade vitt- och svartrutigt golv i vårt förra badrum och då hade vi svart fog och man tänkte inte alls på att det var mer svart. I länken nedan finns bild på hur vårt förra badrum blev. Nu har vi visserligen ganska smala fogar (ca 7 mm i det gamla badrummet och ca 2-3 mm i vårt nya) och det är viktigt att poängtera. Lägger man breda fogar gör det ju större skilland såklart. //Sophie

   https://sodergarden.wordpress.com/2010/10/09/golvval-i-badrummet/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s