Bortskänkes mot nedmontering!


Nu är köket beställt. Allt blir som vi vill ha det och jag är väldigt nöjd med både bemötande och hur det ser ut på ritningarna och utformningen av detaljerna. Vi hade räknat med en leveranstid på minst två månader men så fick vi veta att eftersom det är så lite inredning som ska göras till vårt kök så kommer de lägga in det tillsammans med andra arbeten de gör så redan om 3-4 veckor är köket klart för hämtning. Det känns nästan för bra för att vara sant. Jag som gått och tänkt att två månader… då är det inte här förrän i början på maj kanske och sen ska det målas och allt det gamla ska rivas ut och det ska till nytt golv och väggar och tak… vi kommer inte vara klara på hela sommaren. Plötsligt känns det som om vi vann massor med tid och det är plötsligt snart vi ska dra igång med rivning och demontering.

På grund av detta gjorde vi om vår tidsplan lite, vi kommer göra skafferiet klart nu innan för att ha någonstans att göra av alla saker som ska vara i köket under tiden men hallen och mellanrummet får vänta tills efter att köket är klart. Det känns ändå ganska dumt att göra iordning där och sen kanske skada och smutsa ner tapeter och golv när vi bär allt rivningsmaterial ut och allt nytt in.

Om några veckor ska alltså skafferiet samt badrum och tvättstuga vara helt klart och då ska köket plockas ner. Vi kommer plocka ner även de väggskåp som vi ska behålla för att kunna göra vid dem vid sidan om. Om någon skulle vilja ha de delar av vårt kök som vi plockar ner och inte ska ha kvar så skänker jag gladeligen bort det till den som kommer och hämtar det.


Hela den här delen ska bort. Bara ugnen och hällen ska vi behålla.


Den här delen ska också bort.

Det är slitet men helt. Hur det funkar att ta ner vet jag inte. Skulle någon vara intresserad så hör av er på ekenasgard@hotmail.com. Själv ser jag verkligen fram emot att få bli av med det gamla köket. Inte för att det är nåt fel på skåpen utan för att planeringen som är idag är dålig och opraktisk och för att det verkligen är dags att göra något åt ytskikten.


Det är ganska tråkigt att det ser ut så här, och att varje dag dammsuga upp färgflagor från golvet.


Såna här detaljer tröttnar man också på ganska snabbt.


Och så bården med frukter som säkerligen piffade upp köket och gjorde det trevligt när den sattes upp men som verkligen inte är min smak och dessutom är flottig och solkig och har lossnat på flera ställen.

Det känns för tillfället väldigt skönt att det finns ett slut på att hålla på och arbeta i det här köket som aldrig blir riktigt rent och som saknar fungerande fläkt så jag hela tiden måste torka bort stekflott på allting. Att det desutom finns ett slut på det eviga handdiskandet är också underbart. Nu är bara frågan om jag kan få Mats att börja riva bara lite nu medetsamma. Jag vill veta om det finns nån panel bakom tapeterna och om det sitter ett pärlspontstak ovanför masoniten. Innan jag vet säkert kan jag inte bestämma hur dte ska bli och vi behöver ju snart beställa material.

Dags också att ta tag i beställning av diskbänk, hitta beslag, bestämma färger och tapeter, välja blandare och så vidare i en oändlighet känns det som… det här ska bli kul men förmodligen väldigt intensivt och påfrestande på samma gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s