Termostaten under handfatet.


Vi har två kranar på vårt handfat i badrummet liksom det var två kranar på det handfat jag nu fick av Niklas. Detta är något som kan tyckas ganska konstigt och opraktiskt men faktiskt fungerar otroligt bra. Det var Mats som verkligen ville ha två kranar då han tycker det är snyggast på gamla handfat och det håller jag visserligen med om men jag var ganska skeptisk till hur det skulle fungera att inte kunna välja hur varmt eller kallt vatten man fick.

Nu i efterhand är jag glad att vi valde två kranar iallfall för det blev jättebra. Att bara få kallvatten i ena kranen är perfekt, men sen är det ju inte lika härligt att bara få jättevarmt i den andra. Det problemet löste Niklas med en liten termostat som sitter på varmvattenröret under handfatet. Från den går det också ett rör till kallvattenröret. På så sätt blandas vattnet innan det når varmvattenkranen och ut kommer lagom ljummet vatten. Termostaten används väl egentligen för att förhindra att barn bränner sig tror jag.


Det är ingen stor grej men det är den som gör hela skillnaden.

Bra att det finns funktioner som gör att man kan fortsätta använda gamla handfat och kranar så som de var tänkta rent utseendemässigt men att de samtidigt kan fungera i vardagen!

Annonser

4 comments on “Termostaten under handfatet.

 1. Anna skriver:

  Men så smidigt! Hett vatten behöver man ju sällan i handfatet ändå.

  • Sophie skriver:

   Nej och det är ju ett ingrepp som knappt syns vilket är toppen. Vår termostat syns inte om man inte böjer sig och vi ska ju ändå ha en kommod under handfatet sen.

   Det är perfekt att veta att Anton och Maja inte bränner sig utan vattnet är lagom.

 2. Norrfrids Eija skriver:

  Sophie, vart hittar jag denna termostat och vad kallas den på fackspråk? // Eija

  • Sophie skriver:

   Det heter blandningsventil (även på fackspråk) och finns hos alla VVS-leverantörer misstänker jag. Sök på nätet så hittar du flera, annars kan rörisen ta hem enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s